De 10 beste boekencombi’s

Lezen is geweldig, daar zijn we het denk ik wel over eens. Maar er zijn manieren om lezen nog beter te maken! Ja het is mogelijk! Door lezen te combineren met iets wat je  ook super veel van houdt natuurlijk. Daarom heb ik mijn favoriete boekencombi’s op een rijtje gezet.

Boek en thee
Ik ben helemaal weg van al die lekkere theesmaakjes zoals Marokko mint en Groene Jasmijn thee. Mijn favoriete soort avond is er één met een boek en een dampende kop thee voor me. In de winter warm je er lekker van op, maar ook in de zomer misstaat thee niet.

Boek en dekentje
Over lekker warm gesproken, dekentjes zijn heerlijk. Ik wil dan lekker comfortabel op de bank wegzakken en mijn pinguïn dekentje tot aan mijn kin trekken. Mijn grootste struggle in dit soort situaties is dat ik de bladzijdes van mijn boek niet kan omslaan als ik mijn armen net lekker warm onder het dekentje heb (oplossingen hierop zijn altijd welkom!).

Boek en kat
I ❤ cats! Ze passen perfect bij alles wat ik hierboven al heb genoemd. Als ik met thee en een dekentje op de bank ligt, komt mijn kat er meteen bij liggen. Dan trappelt ze met haar pootjes in mijn buik en probeer ik mijn boek in een hand te balanceren terwijl ik haar aai.

Boek en chocolade
Want chocolade is toch altijd goed? Helaas ben ik dan altijd zo’n kluns die het op het boek knoeit :(.

Boek en zon
Alles is beter als de zon schijnt! Je kunt eindelijk weer naar buiten en daar ergens je boek te lezen. Lezend onder een boom in het park, zoals ze dat alleen in een film doen. Of zonnebadend achter in de tuin met je kat.

Boek en hangmat
En wat is nou een betere zonnige plek dan in een hangmatje? Zachtjes schommel je heen en weer terwijl je langzaam in de boekenwereld verdwijnt.

Simon vs. de verwachtingen van de wereld en oreo’s
Sommige boeken vragen gewoon om een specifieke combinatie. Zo kun je simon vs. echt niet lezen zonder een dikke vette behoefte aan oreo’s te krijgen. Dan kun je ze maar beter alvast in huis halen.

Boeken en tissues
Hoe vaak huil ik wel bij een boek? Ja veel te vaak dus. O, hoe veel tissues ik al heb verbruikt aan problemen, mensen en gebeurtenissen die alleen in boeken bestaan. Maar dan nog, als ik moest huilen, dan is het boek ook wel echt goed!

Boek en openbaar vervoer
De meeste mensen vinden openbaar vervoer maar saai, maar doordat ik altijd veel moest reizen, heb ik al snel een manier gevonden hoe ik dit beter kon maken. Door in de bus te lezen, vloog mijn reistijd voorbij. Ik moest altijd goed opletten dat ik mijn halte niet voorbij reed omdat ik zo in mijn boek zat.

Boek en potlood
Boeken spreken zo veel waarheden, leren je mooiste dingen en kunnen precies verwoorden wat jij voelt. Daarom is het de moeite waard om altijd een potlood bij de hand te hebben om al deze teksten aan te duiden.

En natuurlijk: Boeken en muziek
Want dit is denk ik nog wel mijn favoriete combi! Ik vind het heerlijk om de juiste muziek bij een boek te vinden. Het gaat namelijk zo ver dat ik bij verschillende boeken altijd aan een bepaald album moet denken en andersom. Een boek die ik om deze reden zeker moet lezen is Maybe someday van Colleen Hover.

Wat is jouw favoriete boeken-combi?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s