Character Crush: Kenji Kishimoto

In de rubriek character crush laat ik mijn favoriete personages uit boeken en series zien en waarom ik ze zo leuk vind. Vandaag begin ik met het personage waarvoor ik deze rubriek eigenlijk heb bedacht: Kenji Kishimoto. LET OP, KAN SPOILERS BEVATTEN OVER DE SHATTER ME SERIE!

Kenji Kishimoto komt uit de Shatter Me serie van Tahereh Mafi, één van mijn favoriete boekseries. Je leert hem kennen aan het einde van het eerste boek als een vriend van Adam. Maar al snel gaat hij een grote rol spelen in het verhaal en voor de hoofdpersoon Juliette.

Ik was niet direct van hem onder de indruk. Hij gedroeg zich arrogant, was te aanwezig en hij had misplaatste optimisme. Irritant vond ik hem zelfs. Maar hoe verder ik in de serie kwam, hoe meer ik van de echte Kenji te zien kreeg (Tahereh, je bent geweldig). Hier en daar kreeg je steeds meer te zien van de zorgzame en verantwoordelijke Kenji, die via zijn arrogante grapjes iedereen aan het lachen maakte en hield.

tumblr_nb6ft9Zhmw1tdyaubo1_400.png

In het laatste boek krijgt Kenji zo veel over zich heen, maar door al zijn verlies en tegenslagen blijft hij de groep bij elkaar houden en blijft hij grapjes maken. Iedereen leunt op hem in de zware tijden, omdat hij iedereen telkens beter laat voelen. Maar tegelijkertijd heeft hij zelf niemand om op te leunen terwijl hij misschien nog met de zwaarste last zit. Dat maakt het gewoon dat ik NU naar hem toe wil en hem wil knuffelen en opvrolijken.

Dus ik ben helemaal gek geworden op Kenji, omdat hij zo ontzettend goed voor iedereen zorgt. Omdat hij zich door alle tegenslagen niet tegen laat houden. Omdat hij net zoals iedereen kwetsbaar is en ik best zijn steun wil zijn.

‘Do I look like the kind of guy who never had a girlfriend? Have you ever met me?’

‘You are moody. It’s always ‘Shut up, Kenji.’ ‘Go to sleep, Kenji.’ ‘No one wants to see you naked, Kenji.’ When I know for a fact that there are thousands of people who would love to see me naked—’

‘I try really hard to be annoying, don’t insult my ability to annoy’

‘stop crying. Stop shitting in the dark counting out all your individual feelings about how sad and lonely you are. Wake up.’

Wie zijn jullie character crushes?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s