Animecon 2017: Togepi gaat alleen op pad

Op 9, 10 en 11 juni was Animecon, een conventie dat helemaal in het teken staat van de Japanse cultuur en dan voornamelijk anime en cosplay. Dit was het moment voor mijn  eerste keer cosplayen. Gekleed als Togepi gijinka (menselijke vorm) ging ik zaterdagochtend op weg naar Den Haag. Hoe dichterbij ik bij de locatie kwam, hoe meer cosplayers zich bij me aansloten. En wat heerlijk vind ik het om iedereen zo te zien.

Eenmaal binnen maakte ik een plan over welke workshops, lectures en andere activiteiten ik interessant zou vinden. Maar al snel kreeg ik in de gaten dat er gewoonweg te veel was waar ik naartoe wilde. En dus besloot ik om ter plekke telkens maar te kijken wat ik wilde doen.outfitIk begon met de workshop cosplay 101 waar twee cosplayers de basis van het cosplayen uitleggen. Dit ging over het kiezen van je character tot aan de outfit, pruik en props tot aan de conventies kiezen waar je naartoe gaat. De cosplayers legde het op een duidelijke en leuke manier uit en ik kreeg er alleen maar meer zin door om aan mijn volgende cosplay te beginnen.

’s middags ging ik naar de workshop anime dancing waar ik het dansje op Nothing But You van Idolm@aster Cinderella heb geleerd. Dit was ontzettend leuk en ik voelde me ook wel een beetje trots toen ik dit, best wel lastige, dansje helemaal kende.

Zoals ik al zei, wilde ik heel veel doen, maar wat mij hierin tegenhield was dat ik de hele tijd de weg kwijt was  (lekker handig) en zo dus niet op tijd bij de juiste locatie was. Daarom ben ik wat meer rond gaan lopen in plaats van aan de activiteiten meedoen. Zo kwam ik bij de karaoke, dronk ik bubble tea, at ik Taiyaki en kwam ik bij een interview met een band te zitten (G.L.A.M.S. heten ze, maar ken het verder niet). Zelfs als je niet meedoet met de activiteiten was er dus nog genoeg te doen.

Food

Ook heb ik de dealerroom verkent, dat is misschien nog wel mijn favoriete onderdeel van zo’n conventie. Ik werd omringd door talloze Pluchees, figures, Japanse snoep en manga’s. Dit was dus mijn kans om de volgende delen van Tokyo Ghoul en genoeg Pocky in te slaan (I love Pocky). Ook heb ik de schrijver van Pindakaas en Sushi staan praten en vervolgens zijn boek in één ruk uitgelezen.

Ik had nog tot 12 uur ’s nachts kunnen blijven, maar ik besloot dat de cosplay competitie de afsluiter voor mijn dag zou worden. Clara Cow’s Cosplay Competitie is een cosplay contest met teams van over de hele wereld. In tweetallen voerden alle teams een act op. Er kwamen veel grappige verwijzingen naar games en anime voorbij en natuurlijk indrukwekkende outfits. Het was ongelooflijk gaaf om een keer te zien.

aankopen

Ik heb het geweldig leuk gehad op Animecon en eigenlijk baal ik er zelfs van dat ik geen heel weekend kon. Ik ben erg blij dat ik me niet tegen liet houden omdat er niemand mee kon. In augustus vinden weer van dit soort events plaats, namelijk Tomoparty en Abunaicon, en ik overweeg om naar Abunaicon te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s