Mijn boekencollectie uit bijzondere boekenwinkels

Ik ben niet zo lang geleden een soort boekenverzameling begonnen die ik jullie graag wil laten zien. Telkens als ik in een speciale of mooie boekenwinkel was, kocht ik een klassieker. Tot nu toe hebben ze allemaal zo’n mooie gouden zijkant en dat hoop ik nog voort te kunnen zetten. Mijn doel is om later een hele collectie klassiekers te hebben vanuit allerlei coole plaatsen.

Pride and the Prejudice: Scheltema Amsterdam.
De oude locatie van Scheltema was mijn favoriete boekenwinkel allertijden. Ik vond het zo’n fijne plek waar ik altijd naartoe kon tijdens mijn stage in Amsterdam. Toen ik er voor het eerst kwam, keek ik mijn ogen uit en kwam ik met drie boekjes thuis, waaronder Pride and the Prejudice. Mijn eerste klassieker met een gouden rand.

Alice in Wonderland: Lello Libra in Porto.
Tijdens mijn surprise me vakantie kreeg ik Porto als bestemming, een stad waar ik helemaal niets vanaf wist. Toen ze mij in het hostel vertelde dat er een beroemde boekenwinkel in de buurt zat, moest ik natuurlijk gaan kijken. Lello Libra is een boekenwinkel die bekend staat om zijn trappen. Hier heeft J.K. Rowling haar inspiratie opgedaan voor de Harry Potter boeken. Bij mijn entreekaartje zat een kortingsbon om in de winkel uit te geven. Toen mijn oog op deze lieve kleine boekjes viel, wist ik dat ik er één van moest hebben.

Walden: Dominicanen in Maastricht.
Nu moest ik ook eens naar de boekenwinkel die bekend staat als mooiste boekenwinkel van Nederland. Het mag dan wel een tijdje reizen zijn, maar gelukkig heb ik gratis studenten ov. Op foto’s begreep ik nooit zo goed waarom iedereen altijd zo hyped was over deze winkel, maar toen ik er zelf naar binnen liep, snapte ik het. Hier zag ik precies dezelfde boekjes staan als die ik in Porto had gekocht en hier kwam het idee om deze altijd een klassieker te kopen als ik een bijzondere winkel bezocht.

IMG_20170214_104329_742Want to go:

  • Word on the water: Een boot waarop ze boeken verkopen, super grappig. Het is in Londen dus niet eens zo ver.
  • Acqua Alta: Een boekenwinkel dat direct aan de grachten van Venetië ligt. Lijkt me wel een beetje vochtig…
  • Atlantis Books: Ik wil al zo lang als ik me kan herinneren naar Griekenland en dat daar nu ook nog eens zo’n mooie boekenwinkel is, komt helemaal mooi uit
  • En als laatst: Shakespeare and company in Parijs Daar wil ik nog steeds heel graag naartoe. Hier staan de boeken letterlijk tot aan het plafond opgestapeld en zul je ze tussen de stapels uit moeten trekken.

Welke geweldige boekenwinkels heb jij al bezocht of wil jij nog graag bezoeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s