Recepten: Het keukenprinsesje in mij

Ik mag dan misschien niet zo dol zijn op koken, maar waar ik wel dol op ben is eten! Maar voordat je kunt eten moet je misschien toch eerst koken. En aangezien ik sinds kort samenwoon, ben ik nu regelmatig op zoek naar dingen die ik wel leuk vind om te maken. Ik heb al verschillende recepten laten mislukken, heb een paar meesterwerkjes gemaakt en uiteindelijk kom ik tot dezelfde conclusie: ik houd meer van bakken dan van koken. Toch zijn dit dan mijn favoriete recepten.

Mijn ‘gezonde’ pizza recept

Op zoek naar een fijn recept toen mijn gasfornuis het niet deed, vond ik een recept om gezonde pizza’s te maken. Je kunt het met de toppings natuurlijk net zo gezond of ongezond maken als je wilt, maar dit biedt tenminste de optie om het gezond te doen. Ik ben er helemaal weg van en daarom wil ik het even met jullie delen!

Benodigdheden:

 • Wraps
 • Tomatenpuree (je weet wel die mini blikjes)
 • Kaas
 • GROENTEN (als je het gezond wil maken tenminste)
 • Evt. andere toppings

Verder is het eigenlijk heel gemakkelijk. Je pakt een wrap, smeert er tomatenpuree op, deze is erg geconcentreerd dus het beste is om er niet te veel op te doen, dat proef je toch wel. Daarna versier je je pizza net zoals je wilt, trek alles uit de koelkast. Maar heel belangrijk, kaas moet als allerlaatste.

Daarna doe je de pizza in de oven, op 180 graden voor zo’n 8 minuten. Maar tussendoor goed in de gaten houden (ik heb er wel eens één laten aanbranden omdat 10 minuten toch echt te lang was). Super handig en lekker!

Nacho’s met guacamole

Ik ben echt dol op Mexicaans eten, je kunt me echt ontzettend blij maken met nacho’s. Het is dus ook een recept die ik met alle liefde wilde leren. Bedankt voor het recept mama! ❤

Benodigdheden:

 • Nacho chips (liefst ongezout)
 • Gehakt of kip
 • Taco kruiden
 • Tomaat
 • Paprika
 • Mais
 • Kaas
 

 

 • Avocado
 • zure room
 • knoflookpasta/poeder
 • zout
 • chilipeper
 • bruchetta kruiden

Je begint door het gehakt te bakken en de taco kruiden erbij te doen. Snij de tomaat en paprika in stukjes. Laat de paprika en mais nog even meebakken. Dan pak je een ovenschaaltje en begin je te stapelen. Eerst de nacho’s, dan het vlees met groenten en daarna de kaas. Dit herhaal je totdat de schaal gevuld is. Oven op 180 graden en de schaal erin. Omdat alles al gaar is, hoef je alleen te wachten totdat de kaas gesmolten is.

De guacamole is eigenlijk heel gemakkelijk. Je prakt de avocado en mengt alles door elkaar. De hoeveelheid staat niet vast, dit moet je even uitproberen door te proeven.

En dan heb je lekkere nacho’s met guacamole! I love it!

Hamburgers

Vroeger zei mama altijd: ‘niet met je eten spelen’, maar bij het maken van deze hamburgers moest ik terugdenken aan de tijd dat ik nog lekker mocht kleien.

Benodigdheden:

 • Gehakt
 • ui
 • paneermeel
 • ei
 • Afbakbroodjes
 • komkommer
 • tomaat
 • sla

Je begint het snijden van de ui, zorg dat deze goed klein is. Meng de gesneden ui met een ei, wat kruiden (ik gebruikte aromat) en paneermeel. Doe dit vervolgens bij het gehakt in een kom en kneed het goed door elkaar, dit is tegelijkertijd best wel vies maar ook leuk. Vervolgens draai je er middelgrote balletjes van en drukt deze daarna plat. Als je een kuiltje in het midden maakt zal de hamburger minder bol worden. Doe er nog wat zout en peper op. Deze burgers bak je vervolgens in een pan, terwijl je de afbakbroodjes volgens instructies afbakt in de oven. Je kunt er nu nog een lekkere salade bij maken of je doet de groenten alleen op je broodje.

Pesto Pasta

Dit is één van mijn meest gemaakte recepten omdat het best wel gemakkelijk en vooral heel lekker is. Maarja, ik houd dan ook van geitenkaas.

Benodigdheden:

 • pasta (welke je zelf het liefste hebt)
 • pesto
 • geitenkaas
 • rucola
 • tomaatjes
 • spekjes

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en bak de spekjes in een pan. Snij de tomaatjes in blokjes. Wanneer de pasta klaar is roer je de pesto er doorheen en brokkel je de geitenkaas. Ook voeg je nu de spekjes en de tomaatjes toe. Roer het allemaal goed door elkaar en nu opscheppen maar. Op je bord kun je nog rucola naar smaak toevoegen.

Aardbei Kiwi Smoothie

Na al deze recepten is het nu tijd voor een lekker toetje. Ik ben de laatste tijd wat aan het experimenteren met smoothies. Welk fruit past goed bij elkaar? Maar dit is nog wel mijn favoriet.

Benodigdheden:

 • Aardbeien
 • Kiwi
 • Banaan
 • Fruit sap

Snij 1 banaan, een half bakje aardbeien en 2 kiwi’s in stukjes. Dit is de verhouding die ik het liefste heb, omdat ik de banaan al snel vindt overheersen. Doe de stukjes fruit met een fruitsap naar keuze bij elkaar. Ik gebruikte hiervoor multivitaminen, dit is voornamelijk om de smoothie wat dunner te maken en te voorkomen dat het een moes wordt. Haal dit door de blender (of gebruik een staafmixer, dat gaat ook goed) en klaar is kees. Nu heb je een heerlijk sapje.

Zoals je dus ziet, zijn dit niet de meest ingewikkelde recepten en mede daardoor zijn het dus ook mijn favorieten. Als je op studenten recepten zoekt, krijg je altijd goedkope maaltijden, maar ik zou liever dit willen zien.

Dus heb jij nog van deze studentvriendelijke ik-houd-niet-van-koken recepten? Ik probeer ze graag eens uit. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s