Alle boeken die ik als kind geweldig vond

Nu ik ben verhuisd moest ik eens een kritische blik werpen op welke boeken er mee zouden mogen en welke niet. Mijn appartement is nou niet heel groot en dus moest al het onnodige naar zolder bij mijn ouders. Dit betekende ook dat ik veel boeken tegenkwam die ik al jaren niet meer had aangeraakt, boeken die ik op de basisschool las er verzamelde.

Hoe overleef ik – serie
Ik was altijd zo trots op mijn Hoe overleef ik boekenverzameling. Daar is denk ik mijn liefde voor het boeken verzamelen begonnen, want dit waren de eerste boeken die ik van mijn eigen geld ging kopen. Ik had namelijk een abonnement bij de bieb dus waarom zou ik boeken kopen? Nou, voor deze kleurrijke collectie dus.

Alles van Carry Slee
Wie heeft er als kind nou geen boek van Carry Slee gelezen? Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dat niet heeft en anders hebben ze de film wel gezien. Ik ws ook gek op haar boeken en dan in het bijzonder de Timboektoe-serie en Lover or Loser. Ik vond het zo’n spannend idee dat ik zelf kon kiezen hoe het verhaal zou verlopen, zou ik de goede keuze maken?

Mazzel meiden
Ik kan me nog herinneren dat ik mijn boekenkring (voorloper van boekbespreking) heb gehouden over dit boek. Het is zo’n heerlijk meidenboek waar ik toen zo gek op was.

Het feeën en elfen boek
Ik weet niet eens meer hoe dit boek heette, volgens mij heeft het zelfs tijdens mijn bezit zijn kaft verloren. Maar dit boek stond vol met verhalen over feeën en elfen en ik was er dol op. Het allermooiste verhaal vond ik het laatste verhaal uit het boek. Dat ging over en bal dat werd georganiseerd en het hele bos was druk in de weer voor de mooiste jurken. Een elfje ging ’s avonds maneschijn plukken en overdag zonnestralen en maakte zo de mooiste jurk. Zo’n jurk wilde ik vroeger ook hebben.

Die kleine Disney prentenboekjes
En als we dan eens heel ver terug gaan in de tijd, de tijd toen ik nog voorgelezen werd, dan horen de Disney boekjes erbij te staan. Elk sprookje had zijn eigen kleine prentenboekje en bij elkaar hadden mijn broertje en ik er tientallen (misschien ook wel niet, maar zo voelde het toen ik klein was). Ook toen ik ouder werd, heb ik deze boekjes nog regelmatig tevoorschijn gehaald.

Welk boek vond jij vroeger helemaal fantastisch?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s