Manga en Anime: Deze vind ik echt gaaf!

Als ik eens iets anders wil dan boeken en netflixen, houd ik ervan om eens een manga te lezen en sinds kort kijk ik ook wel eens anime. Nu moet ik toegeven dat dit voornamelijk voort komt uit mijn liefde voor Japan. Maar ik denk dat het voor iedereen een leuke afwisseling kan zijn op wat je normaal leest of kijkt.

Ik vind manga lezen een heerlijke leessnack voor tussen de boeken door, een volume heb ik in enkele uren al uit. Anime kijken houd ik ook gemakkelijker vol dan een serie, omdat elke aflevering vaak maar 20 minuten duurt. Wil jij je ook aan een manga of anime wagen? Daarvoor heb ik mijn favorieten op een rijtje gezet met daarbij of het een manga of anime is (maar de meesten zijn het beide) en dikgedruk staat wat ik heb gelezen of gezien.

Tokyo Ghoul
Manga en anime
Tokyo Ghoul is de eerste manga die ik in fysieke versie lees. Ik lees al mijn manga eigenlijk op websites daarvoor, maar ik wilde heel graag nog fysieke manga’s lezen. Daarbij viel de keuze dus op Tokyo Ghoul, deze ben ik nu nog aan het lezen.
Ghouls leven onder ons en leven zoals ieder ander, behalve dat ze zich voeden met mensenvlees. Wanneer Ken Kaneki wordt gebeten door een ghoul merkt hij dat er iets aan zichzelf is veranderd. Dan komt hij er achter dat hij half ghoul, half mens is geworden en een eetlust naar mensenvlees heeft ontwikkeld.
Deze manga is super spannend! Hoe meer ik over de ghouls te weten kom, hoe meer en meer ik ervan wil weten.

Attack on Titan
Manga en anime
Op dit moment kijk ik ook Attack on Titan. In een verre toekomst ontstaat er een nieuwe vijand voor de mensheid: Titans. Deze reuzen zijn maar op 1 ding uit: het eten van mensen. Daarom is de mensheid gedwongen om binnen de drie stadsmuren te leven die hen zullen beschermen. Maar in 845 verschijnt er een gigantische Titan die de buitenste muur verwoest. Hoe lang zijn de mensen nog veilig binnen de muren?
Deze anime zit vol met actie en weet je telkens weer aan het denken te zetten. Telkens weer kom je voor raadsels staan en denk je iets te hebben achterhaald, dan staat er een plot twist op je te wachten.

Death Note
Manga en anime
Death note is één van de bekenste anime, ook bij de mensen die zelf niets met anime hebben. Ik ben er helemaal gek op.
Light vindt een death note, het boekje waar je een naam in kunt zetten (met het gezicht in gedachte) en diegene zal overleiden. Na het testen van het boekje maakt Light het plan om alle misdadigers te doden. Zijn doel is om de wereld te reinigen van misdadigers en god ‘Kira’ te worden. Ondertussen zit de politie, samen met topagent L achter hem aan. Met L in het spel beginnen de mindgames.
Waar Attack on Titan je liet denken, gaat Death note zo veel verder. Het psychologische spel dat Light en L spelen is zo indrukwekkend en interessant. Ik heb meerdere malen met een brede grijns zitten kijken, omdat ik de complotten nooit had kunnen zien aankomen.

Orange
Manga en anime
Orange gaat over Takamiya Naho die een brief krijgt van haar toekomstige zelf. In het begin gelooft ze het niet, maar wanneer ze verder leest voorspelt de brief precies wat er gebeurd. Haar toekomstige zelf laat weten dat ze veel spijt heeft van bepaalde keuzes, voornamelijk die met betrekking tot Kakeru, haar klasgenoot. In de brief staan ook instructies voor haar en uiteindelijk besluit ze om deze op te volgen.
Van alle shoujo manga (manga voor meisjes) is dit toch echt één van de beste. Het is zo lief, maar ook zo treurig en dramatisch. Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet omschrijven zonder te veel te verklappen. Gewoon lezen dus!

Skip Beat!
Manga en anime
Kyoko volgde haar vriend Shou naar Tokyo omdat hij zijn droom wilde realiseren. Eenmaal daar komt ze er achter dat hij haar alleen maar meenam als huishoudhulp. Kyoko is razend en besluit wraak op hem te nemen door zelf beroemd te worden en hem voorbij te gaan.
Een andere shoujo manga waar ik van kan genieten is Skip Beat! De manga is enorm grappig, dus het is altijd leuk om te lezen welke situatie Kyoko zich nu weer in weet te werken. Maar ergens is het ook wel inspirerend om te lezen hoe hard ze werkt om haar doel te bereiken.

Screen-Shot-2015-10-19-at-1-04-37-PM-haikyuu-high-kyuu-38999048-1440-900

Haikyuu!!
Manga en anime
Haikyuu! gaat over Shoyo die net zoals ‘the little giant’ wil zijn, de kleine volleyballer die super hoog kon springen. Met dit doel gaat hij naar de school waar little giant ook volleybalde en wordt lid van het volleybal team. Het is al jaren geleden dat het team hoog heeft gespeeld, maar Shoyo is vastberaden om naar de top te klimmen.
Haikyuu!! is één en al actie en aangezien ik zelf volleybal vond ik het nog extra leuk om te kijken. Maar ook voor iedereen die niet bekend is met de sport, wordt het goed uitgelegd. Ik lach me kapot om de personages, vooral Shoyo en kageyama zijn echt een gouden duo.

Cat Street
Manga
Keito was als kind actrice maar door een voorval is ze ermee gestopt en valt ze nu compleet buiten de maatschappij. Dwalend op straat komt ze in contact met de vrije school El liston, waar meer kinderen zoals zij zitten. Ze besluit naar deze school te gaan, gewoon om iets te doen te hebben, maar deze school blijkt een grote invloed op haar te hebben dan ze dacht.
Dit is nog steeds één van mijn favoriete manga’s die ik ooit heb gelezen (en dat zijn er al heel wat). De karakterontwikkeling van Keito, maar ook van de andere personages, is heel fijn om te volgen. Het onderwerp over jezelf ontdekken interesseert me ook heel erg.

Your lie in April
Manga en anime
Arima Kosei was een wonderkind, de beste op de piano, maar sinds zijn moeder overleed, kan hij zijn muziek niet meer horen als hij speelt. Hij gaf de piano op en was tevreden met zijn leven zonder muziek. Maar dan ontmoet hij de violiste Kaori. Zij helpt hem met zijn weg terug in de muziekwereld en laat hem zien dat muziek ook mooi en vrij kan zijn.
Het is niet gek dat deze anime op internet bekend staat als dé tranentrekker. My god, deze anime (en manga vast ook) is zo mooi en lief en veel te zielig. Meer ga ik gewoon niet zeggen.

Als je naast deze nog tips wilt voor manga of anime kun je het me altijd vragen!

Lees jij wel eens manga of kijk jij wel eens anime? Wat zijn jouw favorieten?

Een gedachte over “Manga en Anime: Deze vind ik echt gaaf!

  1. Goede tips! Your Lie in April, Orange, Attack on Titan en Death Note vind ik ook erg goed, Tokyo Goul wil ik ook zeker lezen. Verder vind ik Fullmetal Alchemist geweldig (beste manga/anime OOIT), Sword Art Online vind ik erg leuk (mooie gamewereld en de light novels zijn ook erg gaaf), One Punch Man en My Hero Academia zijn ook erg tof 😀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s