10x herkenbaar als je vriend(in) muzikant is

Eén van de grootste dromen van een fangirl is om opgemerkt te worden door die ene geweldige artiest. We dromen allemaal van een leven zoals die in fanfictions, jammer genoeg wordt dat maar voor een klein deel werkelijkheid (een heel klein deel dus..). Maar wat kun je eigenlijk verwachten van een relatie met zo’n muzikant? Ik heb mijn relatie onder de loep genomen en tien typische dingen weten te vinden voor als je een relatie hebt met een muzikant.

  1. Je gaat vaak naar optredens, want je moet er toch zeker wel bij zijn als hij moet optreden met één van de vijf bands waar hij momenteel in zit. Bovendien moet je er ruim van tevoren zijn om het beste plekje vooraan te hebben en veel foto’s en video’s te kunnen maken (voornamelijk zodat hij ze zelf terug kan kijken).
  2. Je speelt heel vaak (of je nou wil of niet) het spelletje ‘welk lied is dit?’. Waarbij enorm veel liedjes voorbij komen die je absoluut nooit hebt gehoord, terwijl hij alles raad wat jij aanzet.
  3. Hij wil je graag helpen bij het leren spelen van een instrument als je dat nog niet deed. Want zijn grote passie met jou delen is wat hij het liefste doet (zijn twee favoriete dingen bij elkaar!).
  4. Speel je al een instrument, dan zal je nog vaak samen spelen. En dan gaat hij je overhalen om het niet alleen nog maar op je slaapkamer te doen maar ook eens op het podium  te komen staan.
  5. Het is nooit stil als hij bij jou is. Speelt/zingt hij niet zelf iets, dan zorgt hij er wel voor dat er muziek op staat. Stilte vindt hij maar niks.
  6. Je bent vrijwel nooit de baas over de radio, de muzikant regelt dat wel. Dat wordt dan maar met Taylor Swift meeblèren als hij weer weg is…
  7. Elke week krijg je wel zeker drie keer te horen ‘dat moet je echt eens luisteren’. Wat dus betekent dat je altijd iets te luisteren hebt, maar op een gegeven moment word die lijst met wat je nog moet luisteren wel heel lang.
  8. Hij heeft altijd de beste muziektips voor jou, zoek je iets voor tijdens het leren, sporten of tijdens een feestje, hij heeft altijd de beste bijpassende muziek voor je.
  9. Je hebt automatisch de rol gekregen van zijn nummer één fangirl. Ik zeg wel eens dat ik een geboren fangirl ben en vind het eigenlijk wel leuk zo, haha.
  10. En 1 van de belangrijkste: Je bent niet alleen in relatie met hem, maar ook met zijn gitaar of welk ander instrument hij ook bespeeld. Hij en zijn instrument zijn onafscheidelijk dus kijk er niet raar van op als die ook een stoel aan de keukentafel krijgt.

En wie nu benieuwd is geworden naar mijn vriend en zijn muziek, dit is zijn Facebook en YouTube.

Foto: Patrick Spruytenburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s