Cosplay: Robin kostuum is klaar!

UPDATE ONDERAAN!!
Toen ik eenmaal begon met cosplay wist ik al snel dat ik Robin, het hulpje van Batman, eens wilde cosplayen. Na mijn eerste twee kostuums wist ik ook dat ik zo veel mogelijk zelf wilde gaan maken. Zo begon ik dus aan het idee om mijn eigen versie van Batman’s Robin te maken. Het zou een soort combinatie worden met Stephanie Brown en de Robin van Teen Titans.

Ik begon natuurlijk met kijken wat ik al had, namelijk de groene legging en schoenen die op die van Teen Titan Robin lijken. Ook had ik nog een zwarte haarband die ik vervolgens groen heb geverfd met nagellak. Verder zou ik dus alles nog moeten maken of kopen.

IMG_20170716_215830

Zelf gemaakt!
Ik heb mijn masker, riem en cape helemaal zelf gemaakt en daar ben ik best wel trots op. Voor mijn masker werkte ik voor het eerst met Worbla, een hard materiaal dat buigbaar wordt als je het verwarmd. Zo heb ik ervoor kunnen zorgen dat het masker de vorm van mijn gezicht volgt.
Voor de riem werkte ik met EVA foam en hoewel ik daar wel al bekend mee was, was dit ook nog niet zo gemakkelijk. Vooral het uitsnijden van de lange stroken was best lastig. Uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat.
En de cape is zelfs nog mooier geworden dan ik had gedacht! Met een YouTube tutorial heb ik deze in elkaar genaaid. En dan wil ik ook direct alles hebben, met de gele voering en de capuchon.

Maar het lastigs was dat ik een jumpsuit wilde. Ik heb er verschillende besteld, maar deze bleken allemaal niet goed (of te roze, of het viel niet goed). Toen besloot ik het zelf te maken, zoals de cape, maar dit ging al snel helemaal mis. En uiteindelijk bedacht ik me dat ik een wit shirt en broekje zou kopen, deze rood zou verven (zodat het dezelfde rood zou zijn) en dit dan als jumpsuit te dragen. Ook dit liep niet allemaal even lekker, er zijn drie shirts roze uitgevallen totdat ik een goede had. Daarna heb ik dus het embleem gemaakt en erop genaaid en de gele banden erop aangebracht.

IMG_20170831_185757

Misschien ga ik ooit nog Robin’s wapen maken, maar voor nu ben ik blij dat ik het kostuum af heb. Precies op tijd om het te showen op Comic Con Amsterdam. Binnenkort komen er hopelijk foto’s van mijn complete cosplay!

UPDATE: HIER ZIJN DE FOTO’S!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s