4x gave worldbuildings

In boeken worden ooit de mooiste werelden geschetst, werelden waarvan je hoopte dat ze zouden bestaan, dat je ze kon bezoeken. Werelden waar alles net even anders werk dan bij ons, magische werelden of die van te toekomst. Het kan heerlijk zijn om even helemaal op te gaan in deze wereld, te fantaseren over hoe het zou zijn als jij daar was. Ik heb een paar van mijn favoriete boekenwerelden op een rijtje gezet.

Silber
Wat een heerlijke droomwereld betreed je in het boek Silber. Vanuit je eigen droom stap je een oneindig lange gang in met hier de deuren naar andermans dromen. Al is het binnendringen van deze deur nog niet zo gemakkelijk. Maar het mooie is, in dromen is alles mogelijk en dus ook in deze droomwereld, je kunt wie of wat je wilt zijn. Ik ben altijd al wel een beetje gefascineerd door dromen en hoe gaaf zou het zijn om ze zo te verkennen?

Duizend stukjes van jou
Reizen door tijd en ruimte, dat kan in dit boek. Op deze manier belandt je in de mooiste werelden, van futuristische steden tot Rusland in oorlogstijd. Hoewel ik de rest van de serie nog niet heb gelezen, verwacht ik dat de ander boeken je naar nog meer spectaculaire locaties zullen brengen. Telkens is het weer een verassing in welk goed uitgewerkte wereld je nu weer beland.

Verdermeer
Verdermeer: waar boven beneden is, papier tot leven komt en links soms rechts is en soms heel erg krom. Een hele, hele interessante wereld waar ik soms geen touw aan vast kan knopen. Ik was echt zo vaak verward tijdens het lezen van het boek, dat ik uiteindelijk opgaf om Verdermeer nog te begrijpen. Het deed me heel erg denken aan Alice in Wonderland en daar ben ik ook heel erg dol op. Verdermeer is een hele interessante (maar ook gevaarlijke) plek om te verdwalen.

Divergent
En als laatst, mijn favoriete boek wat betreft worldbuilding: Divergent. Dit is een interessante wereld met één belangrijke eigenschap, namelijk dat de bevolking opgedeeld is in vijf facties. Wanneer je het boek hebt gelezen ga je jezelf automatisch afvragen in welke factie jij zelf zou zitten. Over dit hele systeem met zijn manifesten, regels en spreuken die bij de facties horen, valt nogal wat te schrijven. Als Veronica Roth hier een boek over zou uitbrengen, dan zou ik het meteen kopen. En dan krijg je in het laatste deel nog zo’n world building schok (maar dat vertel ik niet want spoilers:) )
PS ik denk dat ik zelf Erudite of Amity zou zijn.

Van welk boek vind jij de world building geweldig? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s