Boekentour: Alle mooie boekhandels in één dag

Nu mijn studenten-OV nog maar een half jaar geldig is, begin ik me af te vragen waar ik voor die tijd absoluut nog naartoe moet. Ik en mijn OV hebben namelijk al best wel wat mooie plekken bezocht, lang onderweg zijn doet me namelijk niet zo veel en ik zie en onderneem graag nieuwe dingen. Daarnaast heb ik de missie om alle mooie boekhandels in Nederland eens te bezoeken en zo ontstond mijn boekentour.

Nu moet ik eerst even eerlijk zeggen dat mijn boekentour niet echt alle boekhandels bevat die ik zou willen bezoeken. Je zou het eerder een Randstad boekentour kunnen noemen. Ik bedoel maar het is al een dagonderneming om alleen al naar Dominicanen in Maastricht te gaan. Om dan vervolgens ook nog in Zwolle naar Waanders in de Broeren te gaan, is niet eens meer leuk. Dusss heb ik alles op een rijtje gezet en koos voor iets wat nog te doen kan zijn.

Mijn startpunt is natuurlijk Tilburg omdat ik daar woon. Voor de tour heb ik besloten om eerst naar de boekhandel zo ver mogelijk te gaan en dan zo steeds dichter bij huis te komen.

 1. H. de Vries in Haarlem
  Het startpunt is H. de Vries in de stad waar ik voor een half jaar heb gewoond. Als ik toch eens wist dat daar zo’n mooie boekhandel was, zou ik er zeker eens langs zijn gegaan. Helaas kwam ik daar pas achter toen ik net weer terugverhuisd was.
 2. Donner in Rotterdam
  Ik hoor van veel mensen dat dit toch wel hun favoriete boekenwinkel is. En dan bedoel ik niet een handjevol, maar echt heel veel mensen. Vooral liefhebbers van YA, dus dat trekt me alleen maar meer aan. Ik ben heel nieuwsgierig naar deze.
 3. Boekenberg in Spijkernisse
  Ik wil de boekenberg al een hele tijd bezoeken, maar er komt telkens weer iets tussen. Dit is de bibliotheek van Spijkernisse, waar een berg is gebouwd van boekenkasten. In deze berg heb je allerlei gangetjes en kun je zelfs zitten lezen. Het heeft iets bijzonders.
 4. Grand Theatre in Breda
  Deze heb ik een soort van per ongeluk ontdekt, maar ik was in één keer om. Deze boekhandel vind plaats in een oud theater. Ze hebben het zo veel mogelijk in zijn oude staat gelaten, waardoor je dus een podium hebt, prachtige kroonluchters en een enorm balkon. Ik was in één opslag verliefd en aangezien ik er toch nog maar één keer was geweest, besloot ik dat dit het perfecte eindpunt van mijn boekentour zou zijn.

Erg veel is het uiteindelijk niet, maar met het openbaar vervoer zou dit al een hele dag vullen. Misschien had er een tussenstop in Amsterdam bij gepast, maar waarschijnlijk zou dat het hele schema nogal overhoop halen. Dit zou nu al een behoorlijk vermoeiende dag zijn.

Heb jij nog leuke tips voor me om naartoe te gaan zolang ik nog gratis reis? 

2 gedachten over “Boekentour: Alle mooie boekhandels in één dag

 1. In Den Haag is de American Book Center erg leuk, daar dichtbij zit ook de Paagman! Verder is er in Leiden een straat met heel veel boekhandels, die is ook erg leuk om te bezoeken! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s