Cosplay: boekpersonages om te cosplayen

Met mijn nieuw gevonden passie voor cosplay ga ik steeds meer op zoek naar gave outfits in series, strips maar ook in boeken. Soms wordt er zo’n interessant personage omschreven dat zo’n stemmetje in mijn hoofd roept: ‘Die is vet om te cosplayen!’. Ik vind het alleen zo jammer dat dit nog nauwelijks gebeurd, behalve wanneer de boeken worden verfilmd. Er zijn namelijk zo veel personages die je zeker zult herkennen wanneer ze worden gecosplayt dus heb ik deze even op een rijtje gezet.

Hof van doorns en rozen
Dit boek heeft zo veel leuke personages om te cosplayen. Feyre is super leuk om na te maken, met haar nachthof tattoo en haar tuniek met wapens. Of zoals ze op de voorkant van de boeken staat. Maar daarnaast kun je ook heel goed als iemand op het lentehof, want met de dierenmaskers heb je ook een super goed uitgangspunt. Toen ik het boek las, moest ik de hele tijd denken aan hoe de cosplays eruit zouden zien.

Divergent facties
Een lekker low budget cosplay is om als een Divergent factie te gaan. Zo heb ik mijn Dauntless outfit al samengesteld. Ik doe dit zelfs al regelmatig met mijn eigen kleding, wanneer ik iets uitkies link ik het automatisch aan een factie of een fictioneel personage.  Daarnaast kun je trouwens ook personages cosplayen, met de tatoeages zijn ze gemakkelijk te herkennen.

Verdermeer
Wanneer je een personage uit Verdermeer gaat cosplayen kun je je fantasie de vrije loop laten gaan. Alice is zo’n ontzettend interessant personage om kleding voor te maken. Met haar enorme verzameling armbanden en kleding die uit de mooiste patronen en kleuren bestaat, zul je zeker aandacht weten te trekken.

De Selectie
In de selectie komen de mooiste jurken voorbij, die natuurlijk heel geschikt zijn voor een mooie cosplay. Vooral America is natuurlijk iconisch met haar rode haar. Dit zal waarschijnlijk een wat groter project worden, maar daar kun je echt iets heel moois van maken.

Half bad
Dit is mijn favoriete boek en als boekencosplays wat groter zouden zijn, misschien wel iets wat ik zou willen cosplayen. Er zijn verschillende interessante personages, zoals ten eerste Nathan, die te herkennen is aan zijn B0.5 tattoos. Maar Van is ook echt super interessant.

Miss Peregrine’s home for perculiar children
Hoe gaaf is het om als de kinderen uit Miss Peregrine’s home for perculiar children te gaan? Best creepy maar in de meeste gevallen best te doen. Ook is de kleding van Miss Peregrine best te vinden en vooral het haar zal wat werk nodig hebben. Hoe gaaf is het om daarmee een fotoshoot te doen zoals de foto’s in het boek? ❤

Hieronder zie je mijn inspiratiebord voor de boekencosplays!

 

Een gedachte over “Cosplay: boekpersonages om te cosplayen

  1. Ik zag vorig jaar een cosplay van Feyre op YALC, die was echt supergaaf! 😀 Ikzelf ben wezen cosplayen als Peeta en dat hoop ik volgend jaar weer te doen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s