Review: Your Name voorpremière

Gisteren was de voorpremière van Your Name in drie verschillende Pathé bioscopen in Nederland. De film zal vanaf donderdag dagelijks draaien in de grotere Pathé in Nederland. Hierop kon ik niet wachten en, na lang te twijfelen, bemachtigde ik het allerlaatste kaartje voor de voorpremière in Eindhoven. En daar heb ik absoluut geen spijt van!

Your Name (Kimi no na wa) is een Japanse geanimeerde dramafilm, geregisseerd en geschreven door Makoto Shinkai. Makoto staat bekend om zijn werk met tijd en ruimte, het lot en de liefde. Deze onderwerpen komen ook in deze film weer mooi tot zijn recht.

De film is nu al één van de meest succesvolle anime films, het schiet zelfs al successen van Studio Ghibli voorbij en dat is niet niks! De film kwam al in 2016 uit in Japan, maar door het lange onderhandelen voor de filmrechten, verschijnt het een jaar later hier in de bioscopen.

large

Het verhaal van Your Name gaat over Minaho die haar leven op het platteland helemaal zat is. Ze wenst dat ze in haar volgende leven een knappe stadsjongen uit Tokio kan zijn. De dag erna wordt ze wakker in precies dat leven waarom ze vroeg, in het lichaam van Taki. Eerst denkt ze nog dat het rare dromen zijn, maar langzaam komt ze er achter dat zij en Taki telkens van lichaam blijven wisselen.

Vanaf hier zie je hoe Minaho en Taki zich proberen te redden in deze vreemde situatie. Ze stellen regels op voor elkaar en proberen met elkaar in contact te komen. Naarmate ze steeds vaker in elkaars lichaam zitten, leren ze de ander steeds beter kennen en ook de wens om elkaar te ontmoeten wordt steeds groter.

ALL THE FEELS! Oh my, van hardop schaterlachen tot mijn tranen terughouden tot kippenval over mijn hele lichaam, deze film weet je te raken. En ik merkte meteen dat ik niet de enige was, zelfs de groep jongens naast me zaten te snotteren. Maar ik denk dat dat komt, omdat alles klopte. Alles paste in elkaar: het ontroerende verhaal, het prachtige beeld en de muziek van RADWIMPS.

naamloos.png

Your Name komt telkens weer verrassend uit de hoek en weet je zo precies te raken waar het moet. Maar naast de ontroerende verhaallijn, is het beeld ook zo’n belangrijke factor in het succes van deze film. Ik kreeg kippenvel van de kunstwerken die ik voor me zag, vooral de komeet-scene was erg indrukwekkend.

Maar ondanks mijn lofzang over Your Name, vraag ik me af of de film echt een succes wordt in Nederland. Ik denk namelijk niet dat er veel mensen op af zullen komen die niet zelf al een interesse hebben voor animefilms. Er heerst nog steeds een vooroordeel dat geanimeerde films voor kinderen zijn, terwijl de verhaallijn beter bij een ouder publiek past. Ik denk ook dat de meesten het te meisjesachtig vinden klinken, ook al was bij de voorpremière ongeveer 1/3 van het publiek mannelijk.

Ik ben heel benieuwd hoe de film het gaat doen, want eigenlijk moet iedereen het gewoon gaan kijken. Voor anime fans is het echt een must om Your Name op het grote scherm te gaan bekijken, maar ik weet zeker dat mensen die nooit anime kijken er net zo goed van kunnen genieten. Daarvoor is deze film goed genoeg!
IMG_20171029_223648.jpg

Ik heb een heerlijke avond gehad bij de voorpremière van Your Name. Het was uniek om een Japanse animefilm in de bioscoop te kunnen zien en hier heb ik volop van genoten. Ik kreeg een goodiebag met een prachtige filmposter en heb met mijn fellow animenerds kunnen praten. Dus wat wil je nog meer?

Ga jij Your Name ook in de bioscoop bekijken?

Een gedachte over “Review: Your Name voorpremière

  1. “Alles klopte”, ja heel mooi verwoord 🙂 Het is een prachtige anime film. Ik heb de Japanse dvd versie (met Engelse ondertiteling) maar ik ga hem nog een keer zien in de bios.
    Echt een fantastische film!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s