Asha Cosplay Research

Ik wil nu al een tijdje een boekencosplay doen, want ik houd het meest van boeken en dus zou het veel logischer zijn dat ik een boekpersonage cosplay dan een stripfiguur. Bovendien ben ik inmiddels al zo veel interessante personages in boeken tegengekomen, dat ik genoeg keuze heb. De moeilijkheidsgraad daarbij is natuurlijk wel de herkenbaarheid, want hoe kun je een personage dat iedereen anders interpreteert nou op zo’n manier neerzetten dat het toch voor iedereen herkenbaar is? Daarom koos ik ervoor om Asha uit Iskari, de laatste Namsara te cosplayen: een heel gaaf personage dat duidelijk herkenbare uiterlijke eigenschappen heeft.

Ik heb het me niet gemakkelijk gemaakt door dit personage te kiezen, er zijn namelijk nauwelijks afbeeldingen, fanart of iets dergelijks te vinden. Het boek is nog niet zo lang uit en ook nog niet zo bekend. Gelukkig heb ik heel veel houvast aan de cover van de Nederlandstalige versie. Maar ook heb ik het boek opnieuw doorgelezen, zoekend naar elke vorm van uiterlijke eigenschappen, tekens van klederdracht en welke hand ze nou eigenlijk had verbrand (hoewel dit al in het eerste hoofdstuk gebeurd, kom je er pas rond pag. 50 achter welke hand het was).
Ik was ook zo gelukkig toen Kristen Ciccarelli een tijdje geleden onderstaande fanart deelde. Nu kan ik dus de twee afbeeldingen die ik heb, plus de informatie uit het boek combineren om zo tot mijn eigen Asha cosplay te komen.

Wat ik dus moet gaan maken/verzamelen:

  • Blauwe kaftan met gouden randen en veel versieringen
  • Gouden versierde band bij kaftan
  • Donkerblauwe onderkleding
  • Witte sjaal
  • Verbandhandschoen voor rechterhand
  • Laarzen?
  • Litteken maken
  • Bijl of sabels?
  • Draak(knuffel?)

Het zal een heleboel werk worden, omdat Asha zo’n gedetailleerde kaftan heeft. Maar dat is een uitdaging die ik graag aanga. Het litteken dat ze van het drakenvuur heeft, wordt ook een grote uitdaging omdat ik nog nooit goede littekens heb kunnen maken. Met de bijl of sabels, zal ik ook voor het eerst een wapen maken (als je de zwart gespoten pistolen niet meetelt). Veel eerste keren en veel technisch wat lastigere opgaves dus, maar hier kan ik ook even de tijd voor nemen.

2 gedachten over “Asha Cosplay Research

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s