Mijn top 5 boeken van 2017

Dit jaar las ik uiteindelijk 30 boeken en ik moet zeggen dat dit jaar een goed boekenjaar was. Ik heb volgens mij geen boek gelezen dat ik echt slecht vond en heb ook geen boeken half uitgelezen laten liggen. Toen ik richting het einde van het jaar mijn afstudeeropdracht voor Blossom Books ging doen, ben ik ook veel van hun boeken gaan lezen. Maar wat waren mijn favoriete boeken uit 2017?

1. Milk and Honey – Rupi Kaur
Dit boek (gedichtenbundel is het officieel volgens mij) is zo anders dan alles wat ik tot nu toe heb gelezen. Het is heftig, het is krachtig en het is ook enorm bemoedigend. Het boek is opgedeeld in vier delen waarbij elk deel tekstjes bevat rondom een onderwerp. Hoewel je deze tekstjes allemaal los van elkaar leest, vormen ze samen een verhaal. En geloof me, je wordt er helemaal in mee gezogen. Het boekje kan wat zwaar beginnen, maar het eindigt met een heerlijk optimistisch en krachtige toon.

2. Iskari, de laatste Namsara – Kristen Ciccarelli
Ik begon wat huiverig aan dit boek, het is namelijk helemaal niet wat ik normaal graag lees. Maar ik had er zo veel goede dingen over gehoord, dat ik besloot dat ik het toch moest lezen. Dat is ook maar goed geweest, want ik ben echt van dit boek gaan houden, juist omdat het zo anders was dan ik normaal las. Het is ontzettend spannend, de ontwikkelingen van de personages zijn geleidelijk maar geven genoeg voldoening en ik houd er echt van dat de oude verhalen ook in het boek staan. De worldbuilding hier is zo interessant, ik wil nog veel meer weten over de godsdienst rondom de draken!

3. Pindakaas en Sushi – Roderick Leeuwenhart
Pindakaas en Sushi was een speciaal boek voor me, omdat dit boek een wereld vertegenwoordigd die ik zelf nog maar net aan het ontdekken was: de wereld van cosplay en conventies. Het is een heerlijk feestje vol herkenning en ik zal het ook aan iedereen aanraden die hier ook bekend mee is. Roderick schrijft tegelijkertijd een realistisch en herkenbaar verhaal, maar weet hier absoluut ook een absurde twist aan te geven. Vooral in het tweede deel komt die absurditeit duidelijk naar voren.

4. De Nieuweling – Taran Matharu
Boeken waarvan ik niet zeker weet of ik het wel echt leuk ga vinden, koop ik vaak als ebook zodat ik er niet te veel geld aan hoef uit te geven. Maar wat zat ik verkeerd toen ik dacht dat ik deze als ebook moest kopen. Ik heb eigenlijk best wel een zwak voor boeken met jongens in de hoofdrol, deze zijn niet veel te vinden binnen Young Adult, en ik merk dat ik dit vaak wel verfrissend vind. Dit boek is heerlijk geschreven en laat je fantasie tot leven komen, de ene demoon na de ander wordt omschreven en mijn fantasie slaat op hol, ik kan niet wachten op fanart van dit boek!

5. De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli
Nadat ik Simon vs. had gelezen, was ik weg van Becky’s schrijfstijl en humor. Daarom moest ik dit boek meteen lezen toen ik het tegenkwam. En opnieuw weet ze een heerlijk personage en verhaal neer te zetten. Je wordt compleet in het verhaal gezogen en voordat je het weet, heb je het boek alweer uit. Ik heb ontzettend genoten van dit heerlijke luchtige boek en kwam soms echt niet meer bij van het lachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s