Goede voornemens voor 2018

Ik heb best wel wat jaren mijn voornemens gemaakt, maar ik ben er ook achter gekomen dat alles behoorlijk anders kan lopen dan je soms verwacht. Afgelopen jaar was zo’n jaar waarin alles waarin ik zo veel van mijn vaste factors verloor, maar tegelijkertijd ook weer zo veel onverwachte kansen kreeg. Zo zie je maar weer, het leven valt niet te plannen, maar ik kan op zijn minst iets aan mijn gedrag doen. Hier zijn mijn voornemens voor 2018.

Oke, nee eigenlijk wil ik eerst een kleine recap doen naar dit chaotische jaar. Want dit jaar was het jaar dat ik voor het eerst naar echte conventies ging en ik van best wel een beetje een nerd naar een volgroeide nerd ging. Ik cosplayde dit jaar Togepi en Robin op conventies en Harley Quinn naar een feestje. Dit was ook het jaar dat ik deze blog ben begonnen (jup mijn derde alweer, maar nu blijf ik hierbij!) en ik mezelf wat aanweziger heb proberen te maken in de boekenwereld. Een heerlijk voordeel dat ik daarbij heb is dat ik mijn scriptieonderzoek mocht doen bij Blossom Books! Het nieuws dat ik bij deze geweldige uitgeverij mocht afstuderen is echt het hoogtepunt van mijn jaar!

Maar, ik wil geen vals beeld tekenen over hoe 2017 voor mij was, want ondanks al deze geweldige dingen, was het heel zwaar voor me. Dit was het jaar waarin ik meer dan ooit last kreeg van mijn hooggevoeligheid en faalangst. School was zwaar en hoe dichter ik bij mijn diploma kom, hoe groter mijn stress wordt. Daarnaast ben ik begin dit jaar gaan samenwonen, maar een half jaar later was deze relatie voorbij, dat is heel lastig voor me geweest. Maar gelukkig zijn de meeste vervelende dingen uit dit jaar afgerond, wordt het binnenkort afgerond of weet ik er beter mee om te gaan.

5e8abb3caa433622cb2bac0061218e8e2018 zal het jaar zijn waarin ik afstudeer en een echte baan ga zoeken. Het jaar waarin ik serieus aan de slag ga met schrijven en mijn kansen waag op de schrijversvakschool. Het is het jaar waarin ik weer mag gaan genieten van nieuwe boeken van Sally Green, Tahereh Mafi en Becky Albertalli <3. En om dit jaar helemaal perfect te maken heb ik dus ook wat goede voornemens gemaakt.

Minder impulsieve aankopen
Ik ben dol op leuke spulletjes die ik eigenlijk helemaal niet zo hard nodig heb. Maar nu ik op mezelf woon in een studio met iets te hoge huur, zal ik echt zuiniger moeten leren leven. Hoewel ik tijdens het boodschappen doen al let op voordeel verpakkingen en goedkope merken, blijf ik te veel geld uitgeven en dat komt door alle onnodige spulletjes

Gevarieerder lezen
Ik vind dat ik nu te weinig gevarieerd lees, ik lees namelijk alleen maar Young Adult en daarbij zelfs heel veel van dezelfde uitgeverij. Met plannen om een schrijversopleiding te gaan doen, moet ik echt wel wat gevarieerder gaan lezen. (dus tips voor leuke niet-YA boeken zijn meer dan welkom!)

Mijn Nederlands opfrissen
Onder hetzelfde mom: ik zal eens bewust met mijn Nederlands om moeten gaan. Er zijn nog steeds een heleboel vervelende taalfouten die ik maak, soms zonder dat ik het doorheb. Dus even een goede opfriscursus Nederlands kan geen kwaad voor mij.

Meer beweging
Ik merk dat ik de laatste tijd niet helemaal lekker in mijn vel zit en vooral ook met cosplay in mijn achterhoofd heb ik besloten dat ik dagelijkse oefeningen wil gaan doen. Op deze manier hoef ik er niet te veel tijd aan te besteden, maar doe ik wel de nodige oefeningen om me weer beter in mijn vel te laten voelen.

Wat zijn jouw voornemens voor 2018?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s