Alle ‘deze moet je gelezen hebben’-boeken die ik nog moet lezen

Je kent het wel: wanneer je met iemand aan het praten bent over boeken, films of series en mensen gaan er maar gewoon vanuit dat je die boeken wel hebt gelezen, want wie heeft dat nou niet? ‘Nou…’ geef je toe. Hun mond zakt open en hun ogen puilen zowat uit hun kassen. Ik heb er een hekel aan als dingen zo overhyped worden dat het bijna een verplichting wordt om het ook te lezen of kijken. Ik word er dus ook heel opstandig van en ga het juist niet lezen of kijken. Maakt niet uit of ik dan iets geweldigs mis, ik ga het pas lezen als ik zelf genoeg geïnteresseerd ben in plaats van dat ik erin gedwongen wordt.

Harry Potter
IEDEREEN heeft toch de boeken gelezen of op zijn minst de films gezien? Uhm, nou eigenlijk dus niet, ik heb een paar films gezien en de boeken nooit gelezen. Daarbij komt wel dat ik zo veel mensen ken die er helemaal gek op zijn dat ik inmiddels wel weet in welk huis ik thuishoor en ik heb per ongeluk een heleboel major spoilers meegekregen. Maar ik ben inmiddels genoeg geboeid geraakt en heb de hele boekenserie bij een vriendin geleend en ben zojuist aan het eerste boek begonnen. Het komt dus nog wel goed met mij.

Lord of the Rings (en the Hobbit)
Deze komt voornamelijk aan bod als we het over films hebben en om eerlijk te zeggen heb ik absoluut geen interesse om de boeken te gaan lezen. Ik heb me ooit voorgenomen (werd tot een LotR marathon gedwongen door een vriend) om de films te kijken maar toen kreeg de computer problemen en konden we niet kijken. Misschien komt dit er nog wel eens van, maar voor nu heb ik geen directe behoefte aan. Ik heb overigens wel de LEGO game, maar die heb ik halverwege laten liggen (oeps).

1984
Als echte fan van dystopieën moet ik natuurlijk wel de klassiekers van dit genre kennen en gelezen hebben. Daarom kocht ik 1984, om mezelf literair te ondersteunen en ook omdat ik nu wel heel nieuwsgierig was geworden. Maar jeetje, ik kom niet door dat boek heen. Ik heb het al drie keer weer aan de kant gelegd en ik ben nu nog niet eens op pagina 80. Ik zal het binnenkort wel weer proberen, iemand heeft me beloofd dat het beter zal worden, maar nu ga ik voor een boek waar tenminste wel iets in gebeurd.

Hunger Games
‘Als zo’n boekennerd zal je vast de boeken wel hebben gelezen.’ Nope. Ik heb de boeken omdat ik ze goedkoop aan kon komen, maar nu ik de films al heb gezien, vind ik het eerlijk gezegd niet zo interessant meer om de boeken te lezen. Ik vond het wel nodig om ze toe te voegen aan mijn boekencollectie, maar als ik mijn leestijd moet verdelen onder alle ongelezen boeken op mijn plank, gaat mijn keuze liever naar een ander.

To kill a Mocking Bird
Boeken die tot de Engelse literatuurlijst behoren, van die boeken die in andere boeken genoemd worden, omdat elk Amerikaanse scholier ze ooit heeft moeten lezen, dat soort boeken wordt ik altijd zo nieuwsgierig naar. Deze boeken staan bovenaan de lijsten als je googled op ‘young adult must reads’. To Kill a Mocking Bird, the Catcher in the Rye, the Great Gatsby. Het zijn allemaal boeken die blijkbaar heel goed moeten zijn, boeken die ik best wil lezen, maar het simpelweg gewoon nooit doe. Dit zijn mijn eeuwige boekenplank boeken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s