Cosplay update: Asha, drakenjager in wording

Een hele tijd geleden heb ik hier geschreven over mijn plannen om Asha uit het boek Iskari, de laatste Namsara te cosplayen. Het heeft een hele tijd geduurd totdat ik dit ook uit kon voeren, aangezien ik krap zat in het geld. Toen ik weer een bijbaantje oppakte, zag ik mijn kans en ging ik direct weer aan de slag met deze cosplay. Inmiddels heb ik flinke vooruitgang gemaakt en dit wil ik jullie even laten zien.

Zoals je misschien al in het vorige bericht hebt gezien, zijn dit de afbeeldingen waarop ik de cosplay baseer. Terwijl ik bezig was, merkte ik al dat mijn versie meer naar die uit de fanart gaat lijken, maar ik neem ook nog veel dingen mee uit de coverafbeelding.

Het allereerste wat ik voor mijn cosplay kocht, was een kleine drakenknuffel, want wat moet Asha nou zonder een draak? Het is misschien niet de draak ‘in de kleur van een maanloze nacht’, maar het heeft wel de kleur van de nacht en ik vind het toch wel dichtbij komen.

Ik heb nog getwijfeld over het maken van de broek, het leek me wel iets wat ik zelf zou kunnen doen, maar ik kwam er achter dat online bestellen van zo’n broek veel goedkoper kon dan het zelf maken. Door mijn beperkte budget is mijn keuze daar toch naartoe gegaan. Daarbij tegenover staat natuurlijk dat ik helemaal los kan gaan wat betreft de kaftan. Deze moet super gedetailleerd worden, echt iets wat een prinses zou kunnen dragen, dus daar ga ik nog heel veel aandacht aan geven. Zoals het op de foto staat is de basis, maar er zullen nog allerlei details aan toegevoegd worden, zodat er zo’n patroon op komt zoals op de coverafbeelding.

De kleding is vrijwel helemaal klaar en ik richt me nu op belangrijke details en props. Ik moet nog iets bedenken op dat ik eigenlijk geen pruik wil dragen maar mijn haar er dus wel op moet gaan lijken. Daarnaast moet ik me gaan verdiepen in FX make-up voor het litteken over mijn gezicht en hals. Ik ben ook nog een beetje aan het sukkelen met het maken van een bijl. Hier heb ik een goede tutorial voor gevonden, maar ik heb wat problemen met het vinden van de juiste materialen. Ik durfde het niet aan om de sabels te maken, aangezien ik hier geen goede tutorial voor kon vinden en eigenlijk vind ik dat dus heel jammer.

Ik ben al heel blij met wat ik tot nu toe heb kunnen maken. Ik maak me wel een beetje zorgen over of ik mezelf echt op haar kan laten lijken, aangezien ik helemaal niet op Asha lijk, tenminste dat denk ik, ik lijk niet op de fanart. Maar ik voel me nu al geweldig als ik de kleren aan heb, dus ik ben vastberaden om er iets van te maken.

Een gedachte over “Cosplay update: Asha, drakenjager in wording

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s