Event: boekpresentatie Sebastien de Castell

Op 20 maart komt het tweede deel uit de Spellslinger serie van Sebastien de Castell uit en aangezien de schrijver naar Nederland kon komen, was er afgelopen donderdag een feestje. Ik was super blij dat ik ernaartoe mocht (thanks Britt) ook al had ik zijn eerste boek ook nog niet gelezen. Maar na dit evenement wist ik zeker dat ik ze heel snel moest gaan lezen, want boeken van deze man moeten wel geweldig zijn.

En dus ging ik donderdag op weg naar Utrecht, waar ik op station bij de rest aan zou sluiten richting de Metaal Kathedraal. Die bleek verder weg te liggen dan we hadden verwacht, na een stuk met de bus (komt onze halte nog wel?) en daarna nog een stukje lopen, kwamen we aan bij de locatie. Eén probleem: waar is de ingang? Inmiddels had zich een flinke groep buiten verzameld en met zijn alle liepen we op en neer, zoekend naar de ingang. Deze bleek uiteindelijk dus aan de achterkant te zitten, niet het eerste waar we keken.

Eenmaal binnen begreep ik wel waarom er voor de Metaal Kathedraal gekozen was, het is echt een mooie, magische locatie. Beneden was het misschien wat saai, maar als je de trap op liep kwam je in een bijzondere, gezellige ruimte. Het was echt even onze ogen uitkijken toen we bovenaan de trap kwamen, simpel maar helemaal in stijl ingericht.

Het programma startte met een stuk uit Schaduwzwart, voorgelezen door Sebastien de Castell zelf. Hij wist het heel leuk te brengen en gebruikte allerlei stemmen bij de personages, ik werd heel nieuwsgierig naar het boek. Aansluitend volgde een interview, hier had je van tevoren vragen in voor kunnen sturen. Je kon al snel merken dat Sebastien echt een leuke vent is: hij houdt wel van een grapje, verteld allerlei verhalen over zijn leven en waar hij inspiratie vandaan haalt en probeert regelmatig Nederlands te praten om ons aan het lachen te krijgen.

Hij kwam bij mij vooral over als heel wijs. Hij vertelde over bepaalde keuzes die hij in zijn boeken heeft gemaakt en waar deze vandaan komen. Bijvoorbeeld over waarom hij er niet voor heeft gekozen om zijn hoofdpersoon tot held te maken, omdat je er soms ook gewoon achter komt dat je niet bijzonder of ‘een uitverkorene’ bent en dat je er dan ook mee moet leren leven. Of hoe hij de vergelijking maakte tussen Amerikanen en hun geweren en Magiërs en hun magie: ze denken allebei niet zonder te kunnen leven omdat het hun beschermd, terwijl dit juist vaak de mogelijk geeft om iets bij iemand aan te richten. Maar dit zijn slechts twee van zijn wijze uitspraken en theorieën.

Helemaal onder de indruk liep ik weer naar beneden, waar we Schaduwzwart in ontvangst konden nemen en laten signeren. Sebastiel nam uitgebreid de tijd om iedereen even te kunnen spreken, een handtekening en zo’n gave stempel (noem je dat wel een stempel?) te geven of op de foto te gaan. Dit zorgde er wel voor dat het ontzettend laat werd, maar hij bleef bij iedereen even hartelijk. Tijdens het wachten dronken we een drankje, kregen we hapjes (bietenballen zijn best lekker) en werden we vermaakt door een goochelaar. Die was echt heel leuk, ik ken best wel wat kaarttrucs, maar dit was echt een heel ander level. We hadden misschien iets te laat aangesloten in de rij, want tegen de tijd dat we aan de beurt waren, moesten we opschieten om de trein nog te halen. Nu ben ik dus ook vergeten met hem op de foto te gaan (snik, snik) maar gelukkig heb ik hem even kunnen spreken en heb ik zijn handtekening :).

IMG_20180316_105512instaOp de reis terug naar huis ben ik direct aan Vogelvrij begonnen, want na deze avond kon ik niet geloven dat ik het boek nog niet had gelezen. Op het trapje in een stampvolle trein sloeg ik het boek toch maar open. Iets wat deze man schrijft, moet wel een goed boek zijn, dacht ik bij mezelf. Ik heb het boek dit weekend meteen uitgelezen, zodat ik direct door kan met Schaduwzwart. Binnenkort volgen de reviews!

Bedankt Britt, Vos en van Leer en Meis en Maas dat ik bij deze avond kon zijn :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s