Mijn favoriete games

Ik mag dan misschien niet zo veel gamen, maar ik vind het wel altijd leuk om te doen. Ik ben er gewoon niet zo goed in, het is best een beetje genant om toe te geven, maar ik heb nog moeite met een game als Yoshi’s Woolly World. En die game is dus ingesteld op kinderen. In deze lijst zul je dus geen hardcore games tegenkomen, maar lekker casual en simpele games die ik tenminste wel kan.

The sims 4
Zolang als ik de games al mag spelen, heb ik the Sims gehad. Ik heb elke versie gespeeld op verschillende consoles, de computer, de Wii en Playstation. Ik ben zo’n beetje verliefd op the Sims en samen met mijn zusje blijven we nieuwe dingen in de game ontdekken. The Sims 4 is enorm uitgebreid en we kunnen hele gesprekken voeren over wat we nu weer hebben ontdekt. Via Origin wordt bijgehouden hoe lang we al in de game hebben zitten en samen hebben we al bijna 1000 uur gehaald.

LEGO games
Simpele games dus, dan kunnen LEGO games niet ontbreken. Toen ik dit pas tegen iemand zei, vertelde hij dat hij ook altijd LEGO eiland speelde en ja die is ook leuk maar die bedoel ik niet. De LEGO games van films bedoel ik wel. Die van Pirates heb ik al helemaal uitgespeeld en die van LOTR en Marvel superheroes liggen nog op me te wachten. De games zijn super uitgebreid en ze zijn echt ontzettend goed in flauwe grappen maken.

thumb-1920-531606

Pokemon games
Van Pokemon Yellow tot Pokemon Moon, de pokemon games zijn echt geweldig. Enige voorwaarde is natuurlijk wel dat je ook van pokemon moet houden, maar aangezien dit een groot deel van mijn jeugd, middelbare schoool en eigenlijk ook nog mijn leven nu is, kan dat bij mij niet misgaan. Hoewel ik bij de meeste games blij ben als ik het uitgespeeld heb (want jeetje wat duurt het lang totdat ik daar eindelijk eens ben) had ik bij de pokemon games dat ik juist nog door wilde gaan. Ik was bij Moon ook zo blij dat er een epiloog kwam.

Life is Strange
Wat ik ook heel interessant vind zijn verhalende games. Omdat ik toen ik stage liep bij XGN aangaf dat ik het verhaal belangrijk vond in een game, werd Heavy Rain me aangeraden. Deze was gaaf maar iets te donker voor me, ik werd er heel somber van. Dus toen ik over Life is Strange hoorde, wist ik dat ik het wilde hebben. Hierin hoef je geen moeilijke opgaves te doen, maar wel belangrijke (hopelijk de goede) keuzes maken en kleinere handelingen uitvoeren. Ik ben een beetje vastgelopen in deze game en zoek nog een moment om het weer op te pakken.

Yoshi’s Wooly World
Deze noemde ik hierboven dus al en dit is echt één van mijn allerfavoriete games. Het probleem is alleen dat er een verschil is tussen de Wii U versie en de DS versie. Ik mocht namelijk de Wii U versie testen en reviewen voor XGN. En hier vond ik het spel zo super leuk! Later kwam het uit op DS en aangezien ik geen Wii U heb, maar wel een DS was ik dolgelukkig. Maar het probleem: het spel is zo aangepast dat je nu moeilijkheid kan kiezen waarbij de één te gemakkelijk is en de ander te moeilijk (voor mij). Terwijl ik de Wii U versie goed kon doen, kom ik nu heel moeilijk door de DS versie, want ik vertik het om het op makkelijk te zetten, waar letterlijk alles wordt voorgezegd. Maar oké, als laatst wil ik nog even dit kwijt: WOLLEN YOSHI’S ZIJN ECHT HET ALLERSCHATTIGSTE IN DE HELE WERELD EN DEZE GAME IS GEWOON TE MOOI!

Minecraft
En als laatst heb je minecraft. Ik heb hele weken doorgebracht, bouwend aan Minecraft steden en pretparken. We bouwden de stad van Sims Freeplay na, onze eigen stad met de raarste gebouwen en een pretpark ter ere van het mannelijke geslachtsorgaan. Ik houd van de creative mode in Minecraft. Ik denk niet dat ik snel de survival mode zou doen, want ik weet mijn personage vaak al heel snel te doden en flip hem helemaal zodra er vijanden zijn. Laat mij maar leuke dingen bouwen in creative mode :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s