Mijn schrijversdroom en missie

Al sinds ik kan schrijven ben ik bezig geweest met het schrijven van verhalen. Waar het op de basisschool nog verplicht was voor taallessen, besloot ik zelf om verder te gaan op de middelbare school. Ik schreef een verhaal over de zwerfkat die bij ons kwam wonen, fanfiction over McFly (oh, wauw wat was die slecht) en nog een heleboel andere onafgemaakte verhalen. Pas toen ik zestien werd, wist ik dat dit het misschien wel was, de droom die ik had voor later: schrijver worden.

Ik had een heleboel ideeën maar nooit echt iets wat interessant of onderscheidend genoeg was om een heel boek over te schrijven. Daarom ben ik uiteindelijk over gegaan op korte verhalen schrijven, maar inmiddels heb ik het gevonden. Dit kwam zo’n half jaar geleden toen ik meer wilde weten over hooggevoeligheid en hiermee om te gaan. Ik ging op zoek naar boeken hierover maar werd zwaar teleurgesteld. De opties waren prentenboeken voor kleine kinderen of gortdroge non-fictie van deskundigen. Hoewel je dit natuurlijk wel goed inlicht, kwam ik met geen mogelijkheid door het boek heen. Ik ging dus nog verder zoeken, want zo vaak in mijn leven heb ik wijze lessen op kunnen doen uit boeken, een soort tweedehands ervaring. Daar zocht ik naar! Dit heb ik nooit kunnen vinden en stortte me alsnog in de gortdroge non-fictie (die ik overigens nooit uit heb gelezen).

Hieruit kwam mijn doel als schrijver naar boven. Als het boek dat ik zocht niet bestaat, dan zal ik het zelf gaan schrijven! Mijn doel als schrijver is dus om een fictieboek te schrijven waarin de hoofdpersoon hooggevoelig is. In het boek wordt je meegenomen in zijn/haar problemen met het hooggevoelig zijn en hoe hij/zij hiermee leert omgaan. Ik heb verder nog helemaal geen ideeën over hoe dit precies gaat verlopen, omdat ik eerst zelf het proces wil afsluiten en echt expert wil worden op dit gebied.

Dus vanaf hier is mijn doel om veel te gaan schrijven en beter te worden. Ik wil lessen hierin gaan volgen, maar blijf nog steeds twijfelen op de manier dat ik dit wil doen ( schrijversvakschool of toch een soort cursus?). Ik denk nog niet dat ik het idee nu uit kan voeren, maar wil wel snel alles leren wat ik ervoor nodig heb om deze schrijversmissie te verwezelijken.

Heb jij een (schrijvers) missie? Deel deze in de reacties!

Een gedachte over “Mijn schrijversdroom en missie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s