Favoriete anime op Netflix

Sinds een tijdje heeft Netflix zich verdiept in anime als genre en blijven steeds weer nieuwe uitbrengen. Ik was zelf enorm blij met deze ontwikkeling en was benieuwd naar waar de keuze van Netflix dan naaruit gaat. Hoewel het nog lang niet alle grote namen heeft, zijn er zeker wat pareltjes tussen te vinden.

Violet Evergarden
Violet Evergarden is een drama over een meisje dat in de oorlog ingezet werd als wapen en tijdens de laatste veldslag gewond raakte. Nu de oorlog voorbij is, moet ze een leven oppakken waarin de oorlog geen rol meer speelt en dat verwart haar. Daarnaast heeft ze sinds de oorlog haar geliefde majoor niet meer gezien en vraagt ze zich af waarom hij haar niet komt opzoeken.
Deze anime heeft me tranen met tuiten laten huilen, om hoe mooi, maar ook om hoe zielig het soms was. Het is niet zoals elke andere anime en ik zou graag meer zoals deze willen kijken. De tekenstijl is mooi en samen met de muziek weet het de wonderlijke momenten ontzettend goed over te brengen. Ik ben helemaal verkocht.

Children of the whales
Children of the whales gaat over een eiland ‘Mud Whale’ in de zandzee waar mensen op wonen met speciale krachten waarmee ze objecten kunnen verplaatsen. Maar het heeft ook een keerzijde want deze mensen zullen maximaal 30 jaar worden. Op een dag komen ze een ander eiland tegen, iets wat al in jaren niet meer is gebeurd. Chakuro gaat mee in het ontdekkingsteam en vind hier een meisje, zij kan echter meer vertellen over de aard van hun geliefde Mud Whale en hiermee komt een vreselijke waarheid boven water.
Children of the Whales gaat de discussie aan over emoties tegen intelligentie en dit vond ik heel interessant om te zien. Het verhaal blijft je boeien en mooie emotionele momenten worden goed afgewisseld met actie. Toch vond ik dat het verhaal soms wat van de hak op de tak sprong, ik had het idee dat ik de verbanden mistte of dingen soms te snel gingen.

Pokemon Indigo League/Pokemon Sun and Moon
We kennen allemaal het verhaal van Ash en Pikachu wel dus daar valt weinig over uit te leggen. Indigo league heeft een enorme nostalgische waarde en ik blijf dit leuk vinden om te kijken, hoe vaak ik het ook heb gezien!
Daarnaast is nu ook Sun and Moon online gekomen op Netflix. Hier kan ik mijn mening nog niet helemaal over geven, aangezien ik het nog niet helemaal heb gekeken. Maar ik vind het een beetje gek getekend, alles is ronder en daardoor jonger. Maar ik vind het ontzettend leuk om elementen van de games terug te zien in de anime, dus ik kijk het sowieso nog helemaal uit.

Death Note
Death Note is nog zo’n anime die eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft, maar ik zal het nog even doen. Light ziet op een dat een notitieboek uit de lucht vallen en besluit het op te rapen: het is de Death Note. Binnenin staan de spelregels: iedereen die hierin opgeschreven wordt, zal dood gaan. Light besluit het uit te proberen, denkend dat het een grap is, maar dan blijkt het echt te werken. Hij ziet dit als een manier om de wereld te verlossen van zijn criminelen, maar de politie zit achter hem aan dus hij moet ervoor zorgen dat zijn identiteit geheim blijft.
Ik heb zo vaak met open mond naar deze anime zitten kijken. Hoe krijgen ze het telkens toch weer voor elkaar om de trucs, de manipulatie, de valstrikken uit te voeren? De spanning blijft er goed in zitten en er zitten zo veel plottwists in dat je om de paar afleveringen met een verslagen gevoel zit omdat je zoiets niet zag aankomen. Zoals je misschien al merkt: dit is misschien wel mijn favoriet.

2 gedachten over “Favoriete anime op Netflix

  1. Ik heb alle anime gekeken, echte toppers! Sun en Moon heeft inderdaad een wat andere tekenstijl, maar ik vind het wel tof. Het heeft wat weg van de Studio Ghibli-tekenstijl en het past ook bij het zomerse sfeertje (de eerste vijftig afleveringen zijn bijvoorbeeld heel ontspannend, zonder grote verhaallijn). Fullmetal Alchemist Brotherhood moet je ook echt kijken, dat is mijn favoriete anime!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s