Rupi Kaur appreciation post

Ik wil al heel lang iets schrijven over de boeken van Rupi Kaur. Het is namelijk zo dat ik afgelopen jaar voor het eerst haar boek milk and honey las en het direct nog twee keer moest lezen. Ik doe niet aan recensies op mijn blog, maar toch wilde ik op één of andere manier laten weten hoe ontzettend fijn ik haar boeken vindt. Daarom is hier dan de Rupi Kaur appreciation post.

Ik had al veel gelezen over milk and honey toen ik besloot het boek te kopen. Hier en daar had ik namelijk de gedichten of teksten gelezen en deze spraken me heel erg aan. Normaal wacht ik geduldig af totdat ik mijn current read uit heb, maar hier moest ik direct in de trein naar huis aan beginnen. Al snel kwam ik er achter dat ik dit liever ergens wilde lezen waar het stil was en ik het ook hardop kon lezen. Er zit een lekker ritme in de teksten, zoals dat bij goede poëzie hoort. Maar de teksten zijn wel toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen.

milk and honey, maar ook the sun and her flowers beginnen vrij zwaar maar werken naar een steeds aangenamer en krachtigere teksten toe. Groei, empowerment en feminisme staan centraal in beide boeken en dit gaf mij ook veel kracht. Er zat een goede balans in. Telkens als ik het te zwaar vond worden, werd er iets in gegooid wat luchtiger of oppervlakkiger was. Dit zorgde ervoor dat hoewel de boeken zware en moeilijke onderwerpen bespreken, er ook genoeg herkenning terugkomt.

De tweede en derde keer dat ik milk and honey las, heb ik sticky notes geplakt bij de teksten die ik mooi vond. Vervolgens heb ik het boek nog uitgeleend aan twee vriendinnen. Zij vertelde dat ze mij herkenden in de teksten die ik had uitgelicht. Daarom wilden zij ook graag sticky notes plakken. Dit gaf voor mij nog een extra verdieping aan het boek.

milk and honey las ik in de tijd dat ik veel bezig was met mijn hooggevoeligheid. Dit was in de tijd dat ik mezelf een beetje verloren voelde en op zoek was naar mijn eigen kracht en eigenwaarde. Dit boek heeft me daar echt best wel goed mee geholpen. Vooral de teksten die hierboven staan spraken me erg aan en gaven me kracht of herkenning.

Hoewel ik nauwelijks ooit poëzie lees, waren de boeken van Rupi Kaur echt heerlijk om te lezen. Dus voor toegankelijke poëzie en een heleboel feels, moet je echt milk and honey en the sun and her flowers lezen!

Heb jij al iets van Rupi Kaur gelezen?

Een gedachte over “Rupi Kaur appreciation post

  1. Ik ben erin bezig. Het andere boek heb ik ook liggen. Ik vlieg er doorheen. Wat zal ik ervan zeggen. Alles wat uit het hart geschreven wordt, is belangrijk. Zo ook dit boek. Liefs,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s