Friday Five: Vrolijke boeken

Voor deze Friday Five ging ik op zoek naar vrolijke boeken. Ik heb hier geprobeerd om wat vrolijke verhalen te zoeken, maar vaak komt het ook neer op vrolijke covers. Ook merk ik dat veel van deze boeken heerlijke vakantieboeken zijn. Hieronder dus mijn vrolijke lijstje boeken.

Verdermeer
Ik vind de verhalen van Alice in Wonderland al heel vrolijk, maar de hervertelling die Verdermeer neerzet nog veel meer. De heerlijke kleurrijke wereld die wordt neergezet spreekt heel erg tot je verbeelding. Daardoor ontstaat er een soort super vrolijk sprookjesland. Als je daar niet blij van wordt, weet ik het ook niet meer. Een blik op de cover van dit vrolijke boek en je bent meteen verkocht.

Alle van Becky Albertalli, maar voor nu: De voordelen van onbeantwoorde liefde
Voor heerlijk luchtige en grappig boek moet je bij Becky zijn. Al haar boeken zijn vrolijke boeken en dat is helemaal te danken aan de grappige personages. Tijdens het lezen van de voordelen van onbeantwoorde liefde had ik constant een glimlach op mijn gezicht. Becky’s boeken maken je gelukkig en laten je met een heerlijk gevoel achter.

Fangirl
Wat zijn de ingrediënten voor een lekker wegleesboek? Een hoofdpersoon waar je je gemakkelijk in kunt vinden? check. Een subtiele liefdeslijn? Check. Heerlijke stukjes fanfic waarover je zelf ook gaat fangirlen? CHECK. Het is heel lang geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar ik weet nog dat ik er enorm vrolijk van werd. Ik werd vrolijk dat fanfic normaal was in dit boek. Ik werd vrolijk omdat een introvert een fijne plek vind in een super spannende situatie. Ik werd vrolijk omdat ik leerde dat het oké is om te fangirlen en nerdy te zijn en dat er mensen zijn die dat juist leuk vinden.

Een goede kans
De flaptekst zegt al genoeg: ‘Minty is een vrolijk meisje…’. Dat is precies mijn punt over waarom dit boek zo lekker vrolijk is. De hoofdpersoon is vrolijk, nieuwsgierig en lekker rebels. Het is heerlijk om over haar avonturen te lezen en je gaat er helemaal in op. De ondertitel van het boek is: ‘kies hoe je de wereld zien’ en met dit boek kies je voor de vrolijke, fijne, leuke kant waarin alles kan.

Billy and me
Ik ben best wel fan van Giovanna Fletcher en dit was haar eerste boek. Het speelt zich af in een rustig dorpje, waar de hoofdpersoon in een teashop werkt. De sfeer in het boek is heel relaxed en rustig. Daarbij komt dat het een romantisch boek is. Het kampjes en je krijgt er een heerlijk warm gevoel van. Het boek doet me heel erg denken aan dagdromen. 

Welke vrolijke boeken heb jij gelezen?

Bekijk ook de andere blogs die meedoen aan de Friday Five!

2 gedachten over “Friday Five: Vrolijke boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s