Important life update: I GOT A JOB!

Het volwassen leven mag beginnen. Een maand geleden ben ik afgestudeerd op mijn communicatieopleiding. Job hunting kon beginnen! Niet dat dit erg leuk was, want voor een maand lang heb ik gezocht naar baantjes die zowel binnen het vakgebied als erbuiten vielen. Ik kreeg best wel stress want aan het eind van de maand moet mijn huur betaald worden. Maar het is me gelukt, ik heb een baan!

Ik voel me opeens super volwassen: ik heb een fulltime baan, een eigen woonruimte en een huisdier (AKA mijn baby). Gelukkig verwacht nog niemand van me dat ik me ook echt volwassen ga gedragen. Ik blijf nog lekker Pokémon en Powerpuff girls netflixen. Ik blijf lekker cosplayen en poppetjes verzamelen. Laat mij nog maar lekker een studentenleventje leven, maar nu met inkomen.

Maar dus: wat ga ik doen? Ik ben aangenomen als copywriter bij Buro Werktuig. Dit is een bureau dat is opgezet door reclamebureau Scheepens om werkeloosheid onder jongeren tegen te gaan. Het is ontstaand in samenwerking met Jongerenpunt Midden-Brabant en dit is ook de voornaamste opdrachtgever voor het bureau. Ik zal verantwoordelijk zijn voor alle teksten, in welke vorm dan ook. Van slogans tot lappen teksten tot het verbeteren van andermans teksten.

Het werk dat ik ga doen valt onder een startersbeurs. Dit betekent dat ik elke maand 500 euro verdien + 100 euro scholingsgeld. Veel is het niet, maar het is dan ook opgezet om ervaring op te kunnen doen en bij te leren. Zo kan ik straks gemakkelijker aan een baan komen binnen communicatie en de reclamewereld. Voor mij was dit voornamelijk een kans om toch al geld te verdienen met iets wat ik ontzettend graag doe en mezelf in wil specialiseren.

Het is best wel spannend om nu aan de slag te gaan, maar ik heb er vertouwen in dat dit goed gaat komen. Ik heb er ontzettend veel zin in, want ik begon me inmiddels dood te vervelen thuis. Maandag is mijn eerste dag en als je wil weten hoe het me bevalt moet je even mijn Twitter volgen.

3 gedachten over “Important life update: I GOT A JOB!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s