Friday Five: Personages die zouden winnen tijdens de Hungergames

Ik vind de Friday Five van deze week heel erg leuk! Welke personages zouden de Hunger Games winnen? Ik lees graag over gave, sterke personages dus ik had genoeg keuze. En wat ik al helemaal fijn vond is dat ik tot de conclusie kwam dat een groot deel van mijn favoriete personages een goede kans hebben om te winnen. Dus hier kon ik niet alleen schrijven over waarom ze zouden winnen, maar ik kon ook wat liefde geven aan mijn lievelingen.

Nathan Bryn
Nathan is zijn hele leven al bezig met overleven en kan uitstekend vechten, ook zonder zijn Gift te gebruiken. Ik weet zeker dat Nathan zou kunnen winnen in de Hunger Games, maar ik denk ook dat hij niet zo’n sympathieke deelnemer zal zijn. Hij doet alles om te overleven. De kans is dus groot dat hij iedereen die hij tegenkomt opensnijd zonder daar verder over na te denken. Hij zal uiteindelijk zo woedend zijn op de Capitol dat hij na zijn overwinning opgesloten zal moeten worden, omdat hij anders elke elite wil doden. (waarom is hij ook al weer één van mijn favoriete fictieve personages?)

Asha
Asha is een drakenjager, moet ik meer vertellen dan dat alleen al? Als ze tegen enorme vuurspuwende beesten kan vechten, dan kan ze toch zeker ook wel tegen gewone mensen op? Ik denk alleen wel dat Asha een probleem zou hebben met het moorden van anderen, meer dan de rest in dit rijtje dat zou hebben. De andere deelnemers hebben immers niks tegen haar gedaan, ze zijn in principe ook slachtoffer in dit verhaal. Daarom zou ze eerst niet willen doden, maar ze zal er achter komen dat anderen hier makkelijker overheen stappen.

Neil Josten
Neil Josten vlucht al jarenlang voor zijn vader die huurmoordenaar is. Hij is inmiddels pro in het verstoppen, vermommen en liegen. Hij weet hoe mensen zijn en hoe hij hen kan manipuleren dus hij zal super zijn in het maken verbonden en deze uiteindelijk verraden om er zelf met de winst vandoor te gaan. Aangezien Neil al jaren weet te overleven tegenover een getrainde huurmoordenaar, denk ik ook dat hij het wel weet te overleven tegenover de andere deelnemers in de Hunger Games.

Juliette Ferrars
Is het eigenlijk wel nodig dat ik dit uitleg? Met de krachten van Juliette kan ze echt tegen iedereen op, ze hoeven haar alleen maar aan te raken. En zelfs als ze een manier vinden waarmee ze Juliettes aanraking kunnen ontwijken heeft ze nog genoeg andere manieren hoe haar kracht ingezet kan worden. Neem je haar krachten weg, denk ik echter dat Juliette niet meer zo veel kans maakt. Ze zal wel de sympathie van sponsoren binnen weten te halen.

Katniss Everdeen
Ja, duh, denk je vast. Maar als ik moest wedden wie de Hunger Games wint, dan is Katniss Everdeen de meest veilige wed. Ze heeft het natuurlijk al gewonnen. Al vraag ik me af of ze bij deze personages nog wel zo’n grote kans maakt. Toch leek het me een goede afsluiter in dit rijtje.

Wie denk jij dat de Hunger Games zou winnen?

Bekijk ook de andere blogs die meedoen aan de Friday Five!

Een gedachte over “Friday Five: Personages die zouden winnen tijdens de Hungergames

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s