Wat maakt een OTP nou een OTP?

Met de BBBookstagram challenge was de opdracht voor dag 20: OTP. Ik heb hier vele boeken voorbij zien komen met daarin de OTP’s van alle lezers. Sommige begreep ik, maar van vele snapte ik eigenlijk niet wat zij zagen in die (canon of niet-canon) relaties. Daarom vroeg ik me af: wat maakt een OTP eigenlijk dat het een OTP is? Mijn perfecte voorbeeld van een OTP zal overigens altijd Nabriel zijn: Nathan en Gabriel uit de Half Zwart serie.

“In short, “OTP” stands for “One True Pairing.” It’s used in fandoms to describe any given participant’s favorite couple — or couples, because, perhaps contrary to the term’s very definition, you don’t have to limit yourself to just one OTP (and no, they don’t have to be canonical).”

Dus: een OTP is een koppels dat perfect is. Hierbij hoef je je niet te houden aan de bestaande koppels in verhalen en kun je zelfs personages uit verschillende verhalen koppelen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij Elsa uit Frozen en Jack Frost uit Rise of the Guardians.

DE SPANNING. Er hangt een spanning om deze personages heen. De spanning tussen Alina en de Duisterling heb ik altijd interessant gevonden (ik heb het laatste deel nog niet uit dus ssst). Mal daarentegen vind ik nog steeds niet leuk, hij had pas aandacht voor Alina toen ze opeens mooi en krachtig was. Hoe oppervlakkig wil je het hebben? Misschien verandert de rest van het laatste boek me wel van gedachte, maar op dit moment ben ik het dus echt niet eens met Blossom Books’ keuze tijdens de challenge.

Ik ben een sucker voor OTP’s die iets hadden kunnen worden, maar net niet genoeg doorgezet worden. Zo ben ik nooit team Edward geweest, maar altijd Jacob. Ook al had ik toch allang door dat dat niets werd. Maar daarnaast ben ik ook nog gek op koppels die ondanks alles toch bij elkaar komen. En dan niet op een voorspelbare manier, maar dat je er zelf ook van overtuigd bent dat dat nooit meer zal gebeuren.

Het hele ‘voorbestemd zijn voor elkaar’-gebeuren laat mij vaak juist afhaken. Zoals bij de vrees me serie: dat er 1 iemand op de hele wereld is die jouw gave kan verdragen betekent niet dat je verliefd op hem hoeft te worden. Of in andere series: dat je iemand nodig hebt om alles uit jezelf te kunnen halen. Die persoon kan ook als een vriend of familie zijn. Niks hiervan overtuigd mij dat ze een OTP zullen zijn.

Het is ook geen simpele optelsom. Leuk personage + leuk personage = perfect koppel? Nope! Ik ben gek op Kenji, maar ik zou hem echt niet aan Juliette koppelen. In Heel Me komt er een interessante optie voor OTP, al ik ben nog niet genoeg overtuigd. Let’s see what the next book will bring us.

Maar eigenlijk is de conclusie die ik uiteindelijk moet trekken dat een OTP gewoon super persoonlijk is. Het gaat over waar jij waarde aan hecht en wat jij ziet als goed. Ik denk zelfs dat het veel zegt over hoe jij tegen liefde en relaties aankijkt. Dit hele artikel is dus veel meer mijn mening dan een checklist waaraan een OTP zou moeten voldoen.

Ik heb heel hard mijn best gedaan niet te spoilerig te zijn met mijn voorbeelden!

Wat zijn jouw favoriete OTP’s?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s