Mini-reviews: augustus

Augustus was de maand waarin ik eindelijk uit mijn leesdip kwam. Ik heb namelijk sinds ik in juni een baan kreeg niet de rust en tijd gevonden om veel te lezen. Maar nu ben ik Back On Track en klaar om mijn reading challenge achterstand in te halen! Dit zijn de mini-reviews van de boeken die ik deze maand uitlas.(en 1 ‘niet-zo-mini’-review, want hier had ik te veel over te zeggen).

De Taal der Doornen – Leigh Bardugo
Cijfer: 9
De Taal der Doornen is een sprookjesboek uit de Grishaverse. Hierin lees je de mythes en sprookjes die door de mensen in de Grishaverse worden verteld. Het is los te lezen van de andere boeken en heerlijk als je geen genoeg kan krijgen van deze magische wereld.
De sprookjes in dit boek zijn uniek! Ze zitten boordevol met magie, maar niet op de sugarcoated manier. Er zitten echt vreselijke scènes en brute acties in. Juist deze balans maakt dat de verhalen zo krachtig overkomen. Het past qua sfeer ook perfect bij de andere boeken uit de Grishaverse. Ik heb enorm van dit duistere sprookjesboek genoten!

Val en Verlossing – Leigh Bardugo
Cijfer: 8
Val en Verlossing is het laatste deel van de Grisha-serie. Na de strijd in het paleis is Alina ondergronds gevlucht en heeft de Duisterling bovengronds de macht gegrepen. Ze moeten op zoek naar de derde versterker om een einde te maken aan de oorlog.
Val en Verlossing is een goede afsluiting op de serie. We worden verrast, krijgen zo ons geluk, krijgen ons verdriet, krijgen onze actie. Alles wat in een laatste deel hoort te zitten, kom terug in dit boek. Toch had ik iets meer verwacht, iets wat het laatste boek en dus de serie uniek maakt. Iets waardoor het me bij zal blijven. Dat had het niet. Ondanks dat was het wel een goed boek!

Nieuwe Maan – Sarah Crossan
Cijfer: 9
Nieuwe Maan is een boek over Joe. Zijn broer zit in de gevangenis en zal de doodstraf krijgen. Wanneer zijn sterfdatum bekend wordt, zorgt Joe ervoor dat hij naar zijn broer kan en gaat voor twee maanden in een afgelegen stadje in Texas wonen.
Ik ben gek op de schrijfstijl van Sarah Crossan! De dichtvorm zorgt dat je in een lekker ritme blijft lezen, ik kreeg hierdoor de neiging om hardop te lezen. Maar het ritme werkt ook mee in de sfeer die wordt neergezet. Het is een heerlijk drama over lichtpuntje vinden in donkere tijden. Het heeft me diep geraakt en het heeft me ook aan het denken gezet. Hoe kan het dat de doodstraf nog steeds bestaat? En hoe kan het dat iemand met zo weinig bewijs zo’n heftige straf kan krijgen? Lees dit boek!

Body Positive Power – Megan Jayne Crabbe
Cijfer: 6
Body Positive Power is een boek dat iedereen wil leren dat elk lichaam een mooi lichaam is. Megan Jayne Crabbe vertelt hier over haar ervaringen, maar ook alles wat ze (via bijv. onderzoeken) te weten is gekomen over de dieetindustrie en onze fatfobe maatschappij.
Ten eerste, ik vind de beweging echt super goed! Iedereen zou zich goed moeten voelen in hun eigen lichaam, ongeacht hoe deze eruit ziet.
Maar! Ik vind het boek nogal eenzijdig. Er wordt namelijk alleen ingegaan op je gewicht en lichaamvormen. En als ik dan naar mezelf kijk, zijn er veel meer body issues waar ik iets over had willen horen, zoals haargroei of acne. Daarnaast heb ik al veel dingen over de dieetindustrie meegekregen en begon ik me best wel te vervelen door het boek heen. De boze, opzwepende toon hielp daarbij averechts. Het laatste hoofdstuk was waar ik het hele boek op had zitten wachten. Eindelijk kreeg ik tips over hoe je zelf dan de stappen naar zelfliefde kunt zetten. Maar dit vond ik een teleurstellend kort hoofdstuk. Het heeft dus niet aan de verwachtingen voldaan en dat vind ik heel jammer.

Mijn reading challenge staat nu op 18 van de 30. Dat betekent dat ik nog 2 boeken achter lig op schema.
Volgende maand zal ik weer mini-reviews doen van de boeken die ik in september zal lezen. Daarbij dus ook mijn current read: Doing It: Let’s talk about sex – Hannah Witton.

Wat is het beste boek dat jij deze maand las?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s