Boekenschop: tweedehands boekenwinkel

Afgelopen zaterdag ben ik naar de Boekenschop geweest. Dit is een tweedehands boekenwinkeltje in Tilburg. Ik had ervan gehoord van mijn collega Rikki, die er zelf ook wel eens komt. Na haar verhaal over haar bezoek aan de winkel werd ik nieuwsgierig en besloot ik zelf ook te gaan. Daarom schrijf ik vandaag een kort blogberichtje over de winkel.

De tweedehands boekenwinkel De Boekenschop zit aan de Bredaseweg in Tilburg, vlakbij de watertoren. Ik was er zelf al talloze keren voorbij gefietst tijdens mijn minor, maar het was me nooit opgevallen dat er een boekenwinkel zat. Shame on me, I know!

Wat de winkel speciaal maakt, naast dat het een tweedehands boekenwinkel is, is dat de opbrengst naar goede doelen gaat. De Boekenschop steunt verschillende goede doelen in de regio Midden-Brabant. Naast dat je een heleboel mooie boeken rijker bent, steun je dus ook direct een goed doel.

Boekenschop_gevel

Vanaf het moment dat ik binnenkwam, voelde ik de prettige sfeer. Het staat er vol boeken, is wat rommelig maar dit maakte het juist ook gezellig. Je krijgt direct door dat je hier tussen allerlei echte boekenliefhebbers staat. Iedereen hier is ijverig op zoek naar echte schatten tussen al die stapels boeken.

Al snel kreeg ik te horen dat die ochtend nog boeken binnen waren gekomen. Ze lagen nu dus nog overal verspreid in de winkel: op de tafel, op de toonbank, op schappen bij de boekenkasten. Maar waar ze al deze boeken kwijt moesten, zou ik echt niet weten. De boekenkasten daar staan zo ontzettend vol. Het is echt een winkel waar je zo je hele middag kwijt bent. Echt, je raakt er niet uitgekeken.

Maar dus, ik begon aan mijn zoektocht. Ik vroeg me af of ik Young Adult boeken zou kunnen vinden tussen al deze boeken. Na een flinke tijd rondkijken kwam ik tot het antwoord: nee, niet echt. Ik heb een stuk of drie echte young adult gezien, dezelfde als die je overal bij de tweedehands ziet staan (Waarom doen mensen de boeken van Sally Green weg? Daar wordt ik zo verdrietig van en wil deze zielige boekjes adopteren). Dus verlegde ik mijn focus en ging op zoek naar andere boeken die ik ook nog zou willen lezen.

IMG_20180908_181809_007

De boeken die ik uiteindelijk uitzocht waren: 3 Harry Potter boeken en De ontdekking van de hemel. Ik heb nu de hele Harry Potter serie geleend van een vriendin, maar ben nu begonnen met sparen voor mijn eigen serie. De ontdekking van de hemel heb ik gekocht omdat ik nieuwsgierig ben naar het boek en het toch maar een euro kostte.

Bij de kassa kreeg ik een super leuke verrassing. Als je 2,50 euro uitgeeft mag je een cadeautje uitzoeken en als je 5 euro uitgeeft zelfs twee. Met cadeautje wordt bedoeld dat je iets uit de kast naast de kassa mag uitzoeken. Daarin staan boeken, cd’s, dvd’s, games en spelletjes. Super leuk bedacht! Dus opnieuw dook ik een boekenkast in om weer iets uit te zoeken. Best lastig als je al een tas vol boeken hebt uitgezocht, om dan nog meer uit te vinden. Maar toen viel mijn oog op een soort kleine sprookjesboeken. Het was een reeks van ongeveer vijf boekjes en ik koos er twee: Indonesische sprookjes en Turkse sprookjes. Ik heb er inmiddels al wat uit gelezen en ik vond ze echt heel leuk.

Dus wil jij lekker tussen de boeken snuffelen en goedkoop boeken op de kop tikken? Ga zeker eens naar de Boekenschop! En vergeet niet contact geld mee te nemen, er is geen pin ;).

Een gedachte over “Boekenschop: tweedehands boekenwinkel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s