Alles lezen wat los en vast zit

Als een echte boekennerd lees ik alles wat los en vast zit. Om maar een voorbeeld te geven: ik stond pas in de supermarkt een best uitgebreid bericht te lezen over hoe ze de komende tijd minder appels hebben. Terwijl ik niet eens appels nodig had. Gelukkig zijn er interessantere dingen te lezen dan deze aankondigingen in de supermarkt. Hieronder zie je alles wat ik lees en waar ik dat vandaan haal. Als je nog tips hebt, ik wil ze graag weten! Dus laat dan even een reactie achter.

Boeken kopen
Om maar even met de meest logische optie te beginnen: ik koop boeken. De boeken die ik wil lezen vind ik via bloggers, uitgeverijen en social media. Ik koop ze het liefst in de boekhandel, maar omdat ze daar ook vaak bepaalde boeken niet hebben, koop ik ook via uitgevers of bol.com.

Ebooks downloaden
Naast boeken vind ik het ook heel fijn om ebooks te lezen. Als ik op vakantie ga lees ik bijvoorbeeld alleen ebooks zodat het scheelt in gewicht. Ook kan ik zo goedkoper boeken lezen als ik niet zeker weet of ik ze echt leuk ga vinden. Dit doe ik altijd via Bol, want dan synchroniseert het automatisch met mijn Kobo ereader.

Strips en manga
Ik ben gek op manga en ook westerse strips wil ik nog wel eens lezen. De meeste hiervan vind ik online. Ik weet niet of dat helemaal legaal is, maar zo heb ik het van andere doorgekregen. Ik heb ook wel eens fysieke manga’s gekocht maar deze zijn in verhouding best duur. Toch is het heel gaaf om deze op mijn boekenplank te zien staan.

Bibliotheek
Ik heb ook een abonnement bij de bibliotheek. Ik kan 40 boeken in een jaar lenen. Aangezien ik niet eens zo veel boeken lees in een jaar, moet het daar altijd goed mee komen. Zoals je ziet heb ik namelijk genoeg andere manieren waarop ik aan boeken kom en leen dus meenstal niet meer dan 20 per jaar bij de bieb. In verhouding is het dus een prima abonnement.

Luisterboeken
De laatste tijd hoor je steeds meer over luisterboeken. Super handig als je een boek wilt ‘lezen’ terwijl je ondertussen andere dingen doet. Ik deed het terwijl ik bijvoorbeeld de afwas deed of ergens naartoe fietste. Maar al snel merkte ik dat ik de focus of multitasking niet heb om te blijven luisteren. Ook als ik niks deed en luisterde, kreeg ik uiteindelijk niks mee van het verhaal.

Sites als Wattpad
Er zijn ook een heleboel hobby-schrijvers die echt hele goede verhalen schrijven. Ik doe het nu niet meer zo veel, maar ik heb wel eens heel Wattpad afgezocht naar fijne verhalen. Wist je dat bijvoorbeeld Taran Matharu zijn Nieuweling-serie ooit op Wattpad stond voordat het werd uitgegeven? Super tof! Als je goed zoekt, vind je misschien wel net zo’n pareltje op de website.

En dat is alles waar ik nu aan kan denken. Heb jij nog andere dingen die jij graag leest? Of heb jij nog een andere super handige manier om aan nieuw leesmateriaal te komen? Laat het me weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s