Mini-reviews: september

Hoewel ik vorige maand nog uit een leesdip moest komen, zat er nu een lekker ritme in! Ik heb behoorlijk wat boeken gelezen en de meeste had ik ook in een ruk uit. Opvallend is dat ik meer non-fictie ben gaan lezen. Lekker feministische betogen! Nog opvallender: helemaal geen Young Adult! (of valt Harry Potter daaronder? Grens van kinder en young adult?) Lees hier wat ik van de boeken vond.

Doing it, Let’s talk about seks – Hannah Witton
Cijfer: 8
Doing it! is het boek dat je nodig had bij je seksuele voorlichting. Het vult alles in wat je toen miste. Vroeger leerde je bijvoorbeeld dat je je geen SOA moet krijgen, maar wat als je het wel krijgt? Dat vertelt dit boek wél. Ook werd bij seksuele voorlichting seks als iets omschreven wat allemaal negatieve dingen met zich meebrengt, maar er wordt niet over het plezier besproken. En dat wil Hannah Witton tegengaan.
Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en ben anders naar bepaalde onderwerpen gaan kijken. Ik vond het een goede toevoeging op wat ik al weet. En de dingen waar ik al wel over wist, kun je gemakkelijk overslaan. Het zijn korte hoofdstukken die gemakkelijk te lezen zijn. De schrijfster weet dat ze niet over alles kan vertellen en laat hier anderen aan het woord. Ik wou dat ik dit boek had toen ik aan seks begon.

Harry Potter en de geheime kamer – J.K. Rowling
Cijfer: HOE KAN IK DIT EEN CIJFER GEVEN?!
Ik vind niet dat ik de boeken van Harry Potter echt een cijfer kan geven. Ik heb al veel te veel over deze verhalen meegekregen om er onbevooroordeeld in te gaan. Maar ik kan er natuurlijk wel iets over vertellen.
Hoewel ik weet dat ik de film wel heb gezien, bleef het boek ontzettend spannend. Er waren behoorlijk wat momenten waarop ik dacht: ‘Zat dit ook in de film?’, ‘Is dit niet anders dan in de film?’ of juist ‘Waarom herinner ik me dit niet?’. Het was dus super spannend en ik heb het in een ruk uitgelezen.

Losing it – Cora Marmack
Cijfer: 5
Ik kwam een artikel tegen over welke boeken je moet lezen als je net nieuw bent in het genre New Adult. Losing it stond boven aan de lijst en leek me wel wat, dus ging ik deze lezen. Maar dit was toch wel een tegenvaller. Ik vond het voorspelbaar, clique en veel te over de top. Ik kan best wel wat romantiek hebben, maar dit was net iets te slecht. Daarbij kwam ook nog het feit dat alles een seksuele lading of seksueel motief moest hebben en daar werd ik helemaal gek van.
Hoewel NA boeken me tot nu toe bijna altijd tegen zijn gevallen, ben ik nog niet klaar om het hele genre op te geven. Ik ga op zoek naar een NA die me wel aanstaat.

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen
Cijfer: 8.5
Na het zien van de Instagram stories van Marie Lotte en Nydia wist ik dat ik dit boek wilde hebben. Dit feministische pamflet is dun en leest als een trein. Ik had het zo in 1 keer uit kunnen lezen. Het belicht verschillende kanten van feminisme, van body positivity tot seks tot ongelijkheid.
Damn, Honey is ontzettend leuk en luchtig geschreven. Het is recht voor zijn raap en besteedt overal precies genoeg ruimte aan.

Indonesische sprookjes
Cijfer: 7
Ik ben dol op sprookjes. Dus toen ik bij de Boekenschop een gratis boekje mee mocht nemen, voel mijn oog al snel op dit kleine sprookjesboek. Dit is geen boek dat ik uren achter elkaar blijf lezen. Dit is voor als je tussendoor even een verhaaltje wilt lezen. Ik pak het telkens voor een kwartiertje op als ik niks te doen heb.
Ik houd ervan hoe je van de cultuur van Indonesië kunt proeven in deze verhalen. Ze staan verdeeld onder van welke eilanden de verhalen afkomstig zijn. Op deze manier krijg je veel meer over de mythes en volksverhalen daar leven. Zo staan er bijvoorbeeld onder Borneo alleen maar verhalen over apen. Het is een heerlijk boek om even naar een ander land en tijd gevoerd te worden.

Dit betekent dat mijn Reading Challenge nu op 23 van de 30 boeken staat. Ik loop nu dus weer twee boeken voor op schema!
Volgende maand komen er weer nieuwe mini-reviews. Met daarin mijn current read: Harry Potter en de gevangene van Askaban.

4 gedachten over “Mini-reviews: september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s