Boeken met dieren in de titel

Vandaag is het dierendag en daarvoor heb ik alle boeken met een dier in de titel uit mijn kast getrokken. Daarbij viel me al snel op dat schrijvers echt iets met vogels hebben. Het overgrote deel van al deze titels zijn namelijk die met een vogel erin. Oke, hier komt het lijstje!

Spotgaai – Suzanne Collins
Het derde deel van de Hongerspelen heeft de spotgaai als titel. We weten inmiddels allemaal wel dat dit in de hele serie een belangrijk symbool is. De serie is onlosmakelijk verbonden met de vogel en voornamelijk het geluid dat het maakt.

De ravenjongens – Maggie Stiefvater
Hierbij wordt de gehele serie zelfs naar een dier vernoemd: The Raven Cycle. Ik heb slechts het eerste boek van de serie gelezen dus ik kan nog niet zo veel zeggen over de rol van het dier in de gehele serie. Ik kan je wel vertellen dat Ronan voor een raaf zorgt en die is heel belangrijk voor hem.

Kraai en Koninkrijk – Leigh Bardugo
Nog meer vogels! Want ook in de List en Leugen serie van Leigh Bardugo komt dit dier genoeg voor. Ik heb de serie nog niet gelezen, maar weet wel dat het iets met Kaz te maken moet hebben.

The Foxhole Court – Nora Sakavic
Het enige niet-vliegende dier in mijn lijstje is de vos. The Foxhole Court is het Exy-team in het boek en dus heten zij de Foxes. Ook in dit boek komen raven terug! Hun vijanden zijn namelijk The Ravens. Het tweede deel heet The Raven King en daarmee heeft de serie dus twee delen met een dier in de titel.

Volgelvrij – Sebastien de Castell
En we zijn terug bij de vogels. Vogelvrij heeft eigenlijk helemaal niets met het dier te maken. In het boek komen wel verschillende (magische) dieren voor. Kellens ‘zakenpartner’ is namelijk een eekhoornkat. Het is een bijzonder wezen en zorgt voor veel humor in het boek.

Batman nightwalker – Marie Lu
Super flauw natuurlijk om deze erin te zetten, maar een vleermuis is ook een dier. De avonturen van vleermuisman kunnen dus niet ontbreken in dit lijstje.

Dat was het weer. Heb jij boeken met een dier in de titel in je boekenkast staan?

Een gedachte over “Boeken met dieren in de titel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s