De beste boeken voor de herfst

De zomer is voorbij en dat betekent dat het herfstweer zijn intrede maakt. Grauwe dagen, regenbuien, gure wind. De perfecte reden om binnen te blijven en een boek te lezen. Het is tijd voor wollen sokken, warme chocomel en een cozy boek.

Fangirl – Raibow Rowell
In de herfst ben ik op zoek naar een boek die me warmte geeft, een fijn wholesome boek. Ik moest dus direct aan Fangirl denken. Dit is een boek over Cath, ze is altijd samen geweest met haar tweeling Wren. Nu gaan ze studeren en verandert hun hele leven. Het verhaal op zich is al tof, maar er staan hier en daar stukjes van haar fanfic in en deze geven net een fijn extraatje.

Een goede kans – Sarah Moore Fitzgerald
Op zoek naar een ander wholesome boek, kom ik al snel op Een goede kans van Sarah Moore Fitzgerald. Het boek heeft een heerlijke sfeer, waardoor je een warm gevoel krijgt tijdens het lezen. Het speelt zich af in een bos dat ik graag voor me zie in herfstkleuren. Maar het uiterlijk van het boek doet het ook wel, die straalt herfst uit.

Harry Potter boeken – J.K. Rowling
Maar naast warme, fijne verhalen passen magische verhalen perfect bij de herfst. Dus wat past er beter bij de herfst dan de Harry Potter boeken? Ik kan zelf in ieder geval merken dat ik in dit seizoen veel meer zin heb om die te lezen. Het leest vlot, heeft humor en een flinke dosis fantasie. Harry Potter is perfect om even meegenomen te worden naar een andere wereld.

Rider – Veronica Rossi
Rider is een heerlijk fantasy boek over de four horseman of the apocalypse, helemaal in thema voor Halloween dus. Het boek heeft denk ik wel alles wat ik zoek in een fijn boek voor in de herfst. Het is net donker genoeg en niet zo zoetsappig (dat is meer iets voor in de lente of zomer). Het heeft een flinke dosis magie, legendes en mythische dieren. En door de hoofdpersoon heeft het boek wat pit!

Miss Peregrine’s home for perculiar children – Ransom Riggs
Maar het mag nog wel een beetje griezeliger voor Halloween. Nu ben ik niet zo’n fan van thrillers of horror dus die kan ik je niet aanbevelen. Maar Miss Peregrine’s home for perculiar children geeft je net genoeg rillingen door de creepy foto’s die je in het boek tegenkomt. Daarnaast bevat het boek ook een beetje van de factoren die ik hierboven noem: magie en coziness. Super goed herfstboek dus!

Welk boek vind jij perfect voor in de herfst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s