Series verzamelen

Ik zal niet ontkennen dat mijn obsessie voor boeken te maken heeft met een soort verzameldrang. Ik ben een enorme hamsteraar (hehe, snap je? Met de coverfoto van Stitch) Het is geweldig om mijn collectie beetje bij beetje te zien groeien. Niets geeft zo’n geweldig gevoel als een boekenserie compleet op de plank te hebben staan.

Toen ik een tijdje geleden de volledige Harry Potter serie ging lezen had ik deze geleend van een vriendin. Na het eerste boek kwam de verzameldrang al om de hoek kijken. Inmiddels heb ik al vijf van de zeven boeken bij elkaar verzameld. Allerlei verschillende versies lopen door elkaar, in Nederlands en Engels, maar die heb ik lekker goedkoop bij de tweedehandswinkel kunnen scoren. Nu staat er dus een nette geleende serie in mijn kast, met daarnaast een puinhoop aan Harry Potter boeken die mijn eigen collectie voorstelt. Ik vind het heerlijk.

Ik kan het heel goed begrijpen dat er mensen zijn die van alles dezelfde versies willen hebben. Het gaat zelfs zo ver dat uitgeverij Blossom Books vaste maten hebben voor al hun boeken. Hoewel ik echt oprecht blij wordt van de gelijkheid op mijn Blossom Books plank, vind ik een rommelige serie net zo gezellig.

Maar wat ik wel altijd probeer te doen is om een serie compleet te maken. Ik wil nog best wel eens een box kopen om ervoor te zorgen dat het compleet is. Vaak betekent dit dus ook dat ik een boek koop dat ik al heb gelezen. Ja echt, waarom zou je dat doet? Nou, omdat dat ik toch niet alleen het tweede en derde deel op mijn boekenplank kan hebben staan? Jammer genoeg betekent dit ook vaak dat ik een serie in mijn kast heb staan die ik nooit uit zal lezen. Dan verloor ik mijn interesse al tijdens het tweede boek, maar had het derde boek al. Dit overkwam me bij Pindakaas en Sushi van Roderick Leeuwenhart en bij Matched van Ally Condie.

Gelukkig kan ik me nog wel eens inhouden. Dan heb ik het eerste boek van de serie al op de plank staan, maar koop ik de rest nog niet. Bij een enkel boek hoeft het namelijk nog geen serie te zijn. Zodra er twee of meer boeken staan ben ik het officieel aan het verzamelen en moet de rest er ook komen. Oh god, wat hebberig.

En dan komt de grootste ramp nog om de hoek kijken. Ik ben een tijd geleden begonnen met het verzamelen van de manga-serie Tokyo Ghoul. Een manga is bijna net zo duur als een boek, maar die series bestaan nu uit 14 delen. Ik heb tot en met deel 5, maar heb de eerste weggegeven als cadeau. Ik wil het super graag compleet maken maar dat is dus niet iets wat je ‘eventjes’ doet.

Voel jij deze verzameldrang voor boeken ook? Hoe ga jij ermee om?

 

Een gedachte over “Series verzamelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s