Friday Five: Griezelige boeken

Het is bijna Halloween en dat betekent dat het tijd is voor een goed griezelig boek. Daar gaat de Friday Five van deze week dus over! Laat ik beginnen met toegeven dat ik eigenlijk niet zo veel griezelige boeken lees. Dit komt doordat, nouja, ze te griezelig zijn en ik daar absoluut niet tegen kan. Toch heb ik genoeg boeken op mijn kast staan die ik niet durf te lezen. Dit zal dus voornamelijk een lijst zijn met boeken die ik niet durf te lezen.

Tokyo Ghoul
Ik begin met een griezelig (manga)boek dat ik wél durf te lezen. Tokyo Ghoul is een manga over een jongen half Ghoul en half mens is. Ghouls eten mensen en hebben een soort duistere super powers. Ik zeg je dit: je wilt geen Ghoul tegenkomen in een steegje. Tokyo Ghoul is best wel gorey en volgens myanimelist.net valt het zelfs onder horror.

Stephan King boeken
Ooit was ik zo nieuwsgierig naar Stephan King boeken dat ik er 1 kocht. Gewoon voor het geval dat het toch te heftig voor me was kocht ik een goedkoop, dun boek. Ik heb het  nog steeds niet aangeraakt, want zijn boeken hebben een reputatie.

HEX – Thomas Olde Heuvelt
Ik ben al eens aan het boek HEX begonnen en het eerste hoofdstuk gaf me direct al rillingen. Het is bizar hoe luchtig en gelijk griezelig het boek vertelt wordt. Elke keer als je je weer comfortabel voelt bij het lezen, zorgen ze ervoor dat er iets griezeligs gebeurd. Niets wordt in één keer weggegeven, je wordt echt aan het denken gezet in dit mysterie thriller boek.

De cirkel – Dave Eggers
Dit boek is op een andere manier griezelig dan de rest in de lijst. Dit boek is Black Mirror griezelig. Bij De cirkel word ik bang omdat alles wat er gebeurt over een tijdje werkelijkheid kan zijn. Het schetst een toekomst die zich nu al aan het ontwikkelen is. Het is een eye opener, een waarschuwing en een kijkje in de toekomst. Misschien is deze manier van griezelig nog wel het ergst van allemaal.

Miss Peregrine’s Home for Perculiar Children – Ransom Riggs
Bij dit boek is het niet het verhaal dat zo griezelig is, maar alle oude foto’s in het boek zijn zo creepy. Hierdoor wordt de toon voor het hele boek gezet en kan ik niet voorkomen dat ik er de kriebels van krijg. Hieronder zie je zo’n foto. Een deel komt uit de collectie van Ransom Riggs zelf, de rest heeft hij bij elkaar gezocht. En echt, door deze foto’s heeft het boek net die extra dimensie.

IMG_20181020_120950982_HDR

Welke griezelige boeken kun jij aanraden?

Bekijk ook de andere blogs die meedoen aan de Friday Five!

Een gedachte over “Friday Five: Griezelige boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s