Mini-reviews: Oktober

Deze maand had ik iets minder tijd om te lezen dan anders. Door een nieuwe baan en de training die daarbij hoort hield ik weinig tijd en energie over om er een boek bij te pakken. Deze maand heb ik dus drie mini-reviews voor je. Harry Potter 3 en Tokyo Ghoul en gisteravond heb gisteravond nog De glazen troon uitgelezen.

Harry Potter en de gevangene van Askaban – J.K. Rowling
Cijfer:-
Ik heb inmiddels het derde boek van de Harry Potter serie uitgelezen en laat ik direct beginnen met dit: het is mijn favoriet tot nu toe. Waar ik in de eerdere boeken nog de samenhang tussen de gebeurtenissen miste, zat deze veel beter in elkaar. Ook was dit boek veel spannender en werd je goed aan het denken gezet. Vooral het einde was echt een plottwist, die had ik echt absoluut niet aan zien komen. Ja, hier heb ik van genoten.

Tokyo Ghoul deel 4&5 – Sui Ishida
Cijfer: 7
Aangezien het Halloween week is, besloot ik mijn eigen raad uit de Friday Five op te volgen. Ik ging Tokyo Ghoul lezen. Het was al een tijdje geleden dat ik de andere delen had gelezen en moest er dus weer inkomen, maar ik werd er direct weer ingezogen.
Ik heb beide delen in een uur uitgelezen, zonder ook maar een pauze te nemen. Ze zijn zo spannend dat ik de manga niet weg wilde leggen. Hoewel ik totaal niet van horror of deze gorey verhalen houdt, vind ik Tokyo Ghoul wel ontzettend vet. Waarschijnlijk komt dat door de hoofdpersoon: dat hij zo menselijk is, zo gewoon, in een hele bizarre wereld.

De glazen troon – Sarah J. Maas
Cijfer: 8.5
Ik werd er een tijdje geleden op geattendeerd dat ik deze serie absoluut moet gaan lezen. Ik had het opzettelijk niet gekocht, omdat de cover me niet aanstond. Maar laat je daar niet door afleiden, het boek is echt te goed voor zo’n afgezaagde cover. Te beginnen bij de hoofdpersoon: als ik haar in het echt tegen zou komen, kon ik haar vast niet uitstaan. Maar nu vind ik haar echt geweldig, dit is een sterke badass vrouw die voor niemand terugdeinst. Als sluipmoordenaar heeft ze al veel meegemaakt en je wilt er achter komen wat precies. Maar buiten dat is er genoeg spanning rondom het toernooi en de mysterieuze moorden die zich voordoen. Wie valt er te vertrouwen en hoe rijmen alle clues in elkaar? Ik moet eerlijk zeggen dat ik al snel doorhad wat er gaande was en ik weet niet zo goed of dit de bedoeling was. Het boek wordt vanuit verschillende perspectieven vertelt en dat vond ik een heel aangename variatie op wat je meestal in YA boeken leest. Kortom: kom maar op met dat tweede deel!

Dat was het weer voor deze maand. Mijn reading challenge staat nu op 25 boeken. Ik tel manga’s namelijk niet mee in mijn challenge. Dat betekent dat ik precies op schema lig om de 30 boeken dit jaar te halen. Volgende maand verschijnen er weer nieuwe mini-reviews met daarin mijn langverwachte Iskari, de gevangen koningin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s