Wat mijn favoriete boeken gemeen hebben

Ik kan het vaak niet over mijn hart verkrijgen om een favoriete boek uit te kiezen. Het resultaat daarvan is dan dat ik een enorme stapel aan favorieten aan kan dragen. Toen ik dit pas deed, viel me opeens iets op aan de hoofdpersonen uit mijn favoriete boeken.

Ik zal beginnen met vertellen wat mijn favoriete boeken zijn. Als er naar mijn favorieten wordt gevraagd zijn dit de eerste boeken die ik uit mijn kast trek:

  • Half Zwart serie van Sally Green (maar vooral Half Wild)
  • Vrees Me van Tahereh Mafi (ja hierbij alleen het eerst boek, ik vind dat de serie steeds slechter wordt hoe verder het komt)
  • The Foxhole Court van Nora Sakavic (deze wordt juist steeds beter hoe verder je komt)

Meteen daarna zal ik er nog wat aan toevoegen, omdat ik die ook super goed vind, maar een beetje vergeten zijn.

  • Iskari, de laatste Namsara van Kristen Ciccarelli
  • Rider van Veronica Rossi (maar niet het vervolg dat eigenlijk geen vervolg is)

Best een goed lijstje, hè?

De conclusie die ik trok uit mijn favoriete boeken is dat ik een zwak heb voor boze mensen. Vooral de mannelijke hoofdpersonen in de lijst (Nathan, Neil en Gideon) staan in het bijzonder bekend om hun korte lontje. En hoewel Juliette in het begin zielig en verdrietig is, vind ze uiteindelijk kracht in woede (ik bedoel maar: Heel Me, wtf). Volgens mij is Asha de enige die zich niet laat leiden door een kort lontje.

Laat ik even duidelijk maken dat deze personages vaak niet mijn favoriete personages zijn. Als ik mijn favoriete personages uit boeken moet kiezen, ga ik juist voor de gevatte en grappige personen. Dit zijn bijvoorbeeld Kenji uit Vrees Me of Nikolai uit de Grisha-boeken. Die komen nog niet eens in de buurt van bovenstaande heethoofden.

But still, I love my angry boys.

Ik kan nu wel een hele analyse maken over waarom ik dit soort boeken waarschijnlijk leuk vind. Maar ik heb echt geen idee en ik heb ook geen zin om de psycholoog uit te hangen. Ik wilde deze ontdekking gewoon even delen.

Is er iets wat jou opvalt aan jouw favoriete boeken? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s