Dutch Comic Con Winter Editie

Dit weekend was het Dutch Comic Con Winter Editie. Een evenement dat ik niet aan me voorbij laat gaan. Er waren gasten als Lana Parrilla en Rebecca Mader van Once Upon A Time, Gaten Matarazzo van Stranger Things en Daniel Gillies van Vampire Diaries. Maar wat ik nog veel interessanter vind: een enorme dealerroom vol met nerdy merch <3. 

Ik wilde eigenlijk Togepi cosplayen op deze comic con, maar toen keek ik Fantastic Beasts en werd ik helemaal verliefd op Newt. Ik wist halverwege de film dat ik hem wilde cosplayen en begon direct mijn research. Twee weken later had ik mijn cosplay compleet en was ik klaar voor Comic Con. Ik ben ontzettend blij met hoe mijn outfit is geworden en heb veel complimentjes gekregen. Deze cosplay zal ik nog veel vaker aandoen! 

Dit was mijn derde Dutch Comic Con en ik moet nog elke keer wennen aan hoe groot het is. Je hebt de gameroom (waar ik dus niet zo veel kom), de experience hall en de dealerroom verdeeld over vier hallen in de jaarbeurs. Genoeg te zien en te beleven, utieindelijk ging ik met pijnlijke voeten van het lopen weer naar huis.

In de Experience hall en bij de cosplay area waren een boel gave dingen om op de foto te gaan. Aangezien ik ervan verzekerd wilde zijn dat ik foto’s met mijn cosplay heb, ben ik hier dus zeker langs geweest. Daarnaast heb ik een deel van de cosplay competition gezien op de main stage en heb ik een lezing bijgewoond over hoe je een superheld maakt. Maar ik was toch het meest te vinden in de dealerroom.

Hier had ik afgesproken met Rosanna en Joost die een super toffe cosplay aanhadden van Manon en Dorian uit de Throne of Glass serie. Samen hebben we de hele dealerroom gezien. Zij hadden gave tips over Pop Comics waar je manga’s en strips voor de helft van de prijs kunt kopen. En door hen gaf ik eens echt aandacht aan de artist ally. Deze is echt veel gaver dan ik eerder doorhad. Ik denk dat ik hier gewoon niet genoeg aandacht aan besteedde omdat het geen officiele merchandise is. Maar ga er dus vooral eens goed kijken, dat is zeker de moeite waard!

Uiteindelijk heb ik een sjaal gekocht om mijn Newt cosplay af te maken. Het wordt verkocht als Newt sjaal maar ik wil graag geloven dat het een Hufflepuff sjaal is. Ik kocht ook een super schattige baby Niffler sleutelhanger. Deze hangt aan mijn portemonnee, de perfecte plek natuurlijk voor een Niffler. En ik kocht een colossal edition van Attack on Titan. Daarin zitten de vijf eerste volumes en ik heb het nu super goedkoop. 

Ik ging dodelijk vermoeid, maar helemaal gelukkig weer naar huis. ’s Avonds baalde ik dat ik geen weekendticket had gekocht, want eigenlijk had ik niet genoeg aan een dag. Ik heb nu de hele dealerroom gehad, maar heb nauwelijks iets meegekregen van de activiteiten of gasten. Maar dat is dan ook gewoon prioriteiten stellen.

De volgende editie van Dutch Comic Con is op 23 en 24 maart en ik kan niet wachten om daar ook weer naartoe te gaan. En dan voor het hele weekend!

Een gedachte over “Dutch Comic Con Winter Editie

  1. Was erg gezellig, leuk om je verslagje te lezen 🙂 Voortaan tijdens elke Comic Con even een bezoekje brengen aan Pep Comics om nog meer toffe manga/graphic novels in huis te slaan, ghegheghe… 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s