Mini-reviews november

Deze maand las ik drie boeken, waaronder mijn langverwachte tweede deel van Iskari. Het was een drukke maand waarin ik tussendoor korte momenten probeerde te vinden om nog te kunnen lezen. Maar waarin ik vaak ook te moe was om een boek op te pakken. Het werd ook tijd voor kerstboeken, daarvan lees je hier de eerste review.

Iskari, de gevangen koningin – Kristen Ciccarelli
Cijfer: 8,5
Hier kon ik geen mini-review over schrijven aangezien ik te veel te vertellen had. Ik heb dus een volledige review geschreven. Lees hier: review: Iskari, de gevangen koningin.

I was born for this – Alice Oseman
Cijfer: 7
Ik heb dit boek opgepakt omdat ik las dat het over een fangirl gaat en dat de andere persoon de frontman is van de band waar zij fan van is. Ik ben zelf ook best wel een flinke fangirl geweest, dus het leek me een gaaf verhaal om te lezen. Ik was wel een beetje bang dat het plot zo’n soort fanfic zou zijn: fan ontmoet frontman, ze worden hardstikke verliefd en ontdekken alle moeilijkheden aan daten als je in een band zit. Wat was ik blij dat het niet zo’n verhaal was.
Nee, dit boek gaat veel meer ingewikkelde onderwerpen aan. Diversiteit en mental illness zijn goed vertegenwoordigd in het boek. Zo is Angel is moslima, Jimmy is transgender en heeft hij een angststoornis en ook alle andere personages lijken allemaal in een minority groep te vallen of anders zijn eigen rugzakje aan problemen te hebben. Goed natuurlijk, die vertegenwoordiging, maar ik begon me ook wel eens af te vragen of het zo nodig was om het bij al die personages te benoemen.
Verder was het wel een lekker boek om te lezen. Het is niet ontzettend spannend of indrukwekkend, maar een fijne casual read.

De Notenkraker – E.T.A. Hoffmann
Cijfer: 7
Dit was de eerste keer dat ik het verhaal van de Notenkraker las. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soms nogal verwarrend vond. Gelukkig was fijne magische sfeer van het boek een goede compensatie voor die verwarring. Het is een heerlijk boek voor met de kerst en ik heb nu al besloten dat ik het later aan mijn kinderen ga voorlezen.
Ik heb de editie die uitgegeven is door Blossom Books. Deze is geïllustreerd door Sanna Annukka. De illustraties waren voor mij wat het boek nou echt tof maakte. De stijl is vrij simpel en 2D maar ondersteunt heel goed het magische effect van het verhaal. Dit boek is onderdeel van de kerstversiering op mijn kamer. 

Met deze boeken staat mijn reading challenge op 28 boeken van de 30. Ik ben er dus bijna, maar dat mag natuurlijk ook wel aangezien het jaar alweer bijna voorbij is. Zal ik het halen om in december nog twee boeken uit te lezen? Lees dan volgende maand weer mijn mini-review.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s