Favoriete boeken die ik in 2018 las

Het jaar is bijna ten einde en daarom is het weer eens tijd voor mijn favoriete boeken die ik dit jaar las. Ik heb mijn reading challenge echt net gehaald en dat betekent dat er zo’n 30 boeken zijn om uit te kiezen. Zo lastig hoeft dat niet te zijn. Ik heb al mijn cijfers en reviews teruggekeken om zo tot de conclusie te komen welke boeken nou het allerbeste waren.

The Foxhole Court serie – Nora Sakavic
Ik startte het jaar met de volledige The Foxhole Court serie en ik was er helemaal weg van. Het heeft spanning, het heeft mysteries, het heeft interessante personages (en de liefdesverhaallijn <3). Ik ben er helemaal weg van, ik heb er zelfs een soort casual cosplay van gemaakt.

Heartless – Marissa Meyer
Ik las Heartless omdat Marissa Meyer naar Nederland zou komen en ik dus nog een boek van haar wilde lezen. Ik had al eens Cinder gelezen en die vind ik wat tegenvallen, maar Heartless speelt zich af in Wonderland en daar was ik heel erg geinteresseerd in. Ik had de plottwitst aan het einde totaal niet aan zien komen, maar vanaf het moment dat er iets bij me begon te dagen kon ik niet stoppen met lezen. Dit betekende dat ik tot diep in de nacht zat te lezen terwijl er watervallen uit mijn ogen kwamen.

Fantastic Beasts and where to find them (illustrated book) – J.K. Rowling
Ik ben zo verliefd op dit boek! Alle fantastic beast bij elkaar en geïllustreerd! Toen ik het boek kreeg heb ik het direct opengeslagen en ben niet meer gestopt met lezen totdat ik het helemaal uit had. Ik keek mijn ogen uit en ik pak het er nu nog regelmatig bij.

Hof van Mist en woede – Sarah J. Maas
Ik had al de tips gekregen dat ik ab-so-luut snel het tweede deel uit deze serie moest lezen. Het eerste zou helemaal niks zijn in vergelijking met het tweede deel. En gelijk hadden ze. In het eerste deel waren er namelijk genoeg dingen waaraan ik me ergerde, maar nu heeft Feyre haar eigen kracht teruggevonden en dat vond ik echt tof. Er zijn bepaalde scenes die voor mij net iets te lang duurde of waar ik net iets te veel van kreeg, maar in zijn geheel is dat maar een klein puntje.

Nieuwe maan – Sarah Crossan
Sarah Crossan was op Yalfest en ik vond haar ontzettend tof. Voordat ik ging had ik haar boek Een gelezen en nu had ze een nieuwe uitgebracht. Ik vond het zo’n goed boek. Het is in versvorm en dat leest heerlijk. Maar tegelijkertijd gaat ze een onderwerp aan dat best zwaar is en dat zet je aan het denken. Het is ontzettend knap hoe Sarah Crossan dit soort boeken kan schrijven.

Wat zijn jouw favoriete boeken dit jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s